Kehabisan bateri smartphone sewaktu travel sememangnya menjadi satu masalah negara lebih-lebih lagi kepada mereka yang tak boleh lekang daripada dunia mayanya.

Tapi tahukah anda? Ada berapa jenis pengecas gadget yang ada? Untuk pengetahuan anda, ada banyak lambakkan charger daripada pelbagai bentuk dan jenama di pasaran.

Yang mana bagus untuk kegunaan melancong? Kerap kali kita lihat ada rakan-rakan kita yang bawa bukan setakat satu gadget, tapi banyak! Kadang-kadang tu bukan setakat rakan-rakan, malah diri kita sendiri pun sama bawa dua tiga gadget sewaktu melancong.

Aukey PA-U36 40W 8A 4 USB Port AiPower Travel Charger ini dijual dengan harga RM69. Ianya mampu mengecas empat devices serentak.

Jadi demi menjimatkan ruang dan mudah untuk kita organize barang-barang, dicadangkan kepada anda untuk bawa charger yang boleh mengecas lebih daripada satu device serentak.

Kebanyakkan charger yang terkini menggunakan port USB. Hanya perlu bawa kepala charger dan extra cable USB untuk mengecas gadget anda.

Itu lebih menjimatkan ruang, masa dan menjamin kesemua gadget yang kita bawa mempunyai bateri yang cukup untuk pengembaraan pada esok hari.

Tinggalkan Komen