25.4 C
Shah Alam

Intip Destinasi

Meninjau dan review tempat-tempat yang best!

Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur Lokasi Ideal Habiskan Masa Cuti Sekolah Bersama Keluarga

Apabila mempunyai anak-anak kecil, percutian bersama keluarga pasti berlainan dari sebelum ini, malah ia sebenarnya merupakan satu cabaran! Ibu atau ayah bukan sahaja perlu memikirkan jenis bilik untuk anak-anak, makanan yang sesuai untuk mereka,...

Jom Serbu Angry Birds Water Park ‘Mudah Alih’ Di Semenyih Hanya Untuk Masa Terhad...

Siapa tidak kenal dengan karakter Angry Birds yang pernah menjadi fenomena dalam aplikasi permainan telefon pintar. Bukan sahaja kanak-kanak, malah orang dewasa juga sangat menyukai permainan 'membaling' burung kepada musuh ini seterusnya diangkat hingga...

Pulau Dayang Bunting Langkawi Dijampi Puteri Kayangan. Sebab Tu Ramai Senang Hamil?

Pelbagai cara dan ikhtiar yang dilakukan oleh pasangan yang tidak mempunyai anak agar senang mendapat zuriat antaranya mengunjungi beberapa lokasi ‘ajaib’ yang telah diberitahu dari mulut ke mulut kononya mampu membantu mendapatkan anak. Seperti...

Pulau Aoshima Jepun, Pulau Dihuni Ratusan Ekor Kucing Tanda Sayang Manusia Kepada Si Bulus

Ramai yang lebih mengenali Pulau Aoshima selepas pulau itu dilandai taufan yang teruk dan paling malang, pulau itu dihuni oleh ratusan ekor kucing. Rata-rata simpati dengan nasib si bulus yang tidak pandai membuat persediaan...

Masjid Tanjung Bunga Pulau Pinang Indah Terapung Di Lautan

Pulau Pinang destinasi pelancongan terkenal dan dikunjungi ramai. Namun masih ramai yang tidak mengetahui tentang kewujudan sebuah masjid terapung di Tanjung Bunga atau dikenali dengan panggilan Tanjung Bungah. Walau bagaimana pun masjid ini tetap...

Kenapa Gunung Jerai Dikaitkan Dengan Raja Bersiong?

Dahulu Pulau Serai (nama asal Gunung Jerai) terkenal sebagai penanda arah buat pelayar-pelayar yang singgah berdagang di negeri Kedah. Tetapi kini ia lebih sinonim sebagai salah satu produk pelancongan di negeri jelapang padi itu. Nama...

Destinasi ‘Mengancam’ Untuk Diterokai Di Kuching, Sarawak. Kitak Tauk Sik?

‘More to Discover’ boleh dikatakan di Kuching, Sarawak ada segala-galanyanya untuk diterokai. Ibu negeri Bumi Kenyalang ini sering menjadi destinasi pilihan pengunjung dalam negara dan juga pelancong luar kerana mempunyai keunikan tersendiri, merangkumi kebudayaan,...

Walaupun ‘Keras’ Hotel Ni Tetap Jadi Pilihan Pelancong Dunia

Sembilan hotel yang senaraikan ini terkenal dengan penghuni alam ghaib yang dikatakan masih mendiami tempat-tempat tersebut. Dikatakan ramai tetamu yang menyedari hotel-hotel dan premis penginapan ini penuh dengan misteri dan kisah 'hantu', namun mereka tetap mahu menginap di situ kononya mencabar diri.

Berani Tak Mandi Dengan Ikan Tengas Di Sungai Chiling?

Ikan Tengas banyak hidup kat sini. Hutan ini juga hutan simpan. Jadi tidak dibenarkan aktiviti memancing atau menangkap ikan. Pengunjung hanya boleh memberi makan, berenang bersama atau membelai ikan tersebut sahaja.

Camping View Gunung Kinabalu. Indahnya..Nak Menangis Rasa!

Kawasan yang pada asalnya merupakan tanah kebun tanaman milik seorang penduduk di Sungai Melangkap, Kota Belud, Sabah musnah sekelip mata akibat bencana banjir yang berpunca daripada gempa bumi bermagnitud 5.9 pada skala Ritcher di...

Randommmm!

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: