26.5 C
Shah Alam

Gear

Netizen Cakap Macam Robocop! KTMB Guna Helmet Imbas Suhu,Kesan Penumpang Bergejala Ketika Pandemik

Pandemik COVID-19 yang melanda dunia ketika ini masih tidak tahu di mana penghujungnya. Selagi vaksin untuk mengubati virus ini tidak ditemui semua warga dunia perlu mengambil langkah berhati-hati dengan menjaga segala SOP yang telah ditetapkan...

Tip Bawa ‘Child Car Seat’ Sendiri Ke Perut Kapal Terbang. Lebih Selesa & Selamat...

Ibu bapa yang mempunyai anak kecil boleh meminta kebenaran menggunakan child car seat bukan sahaja di dalam kereta malah di dalam pesawat. Ia dikenali sebagai sistem CRS atau Child Restraint System. Penggunaan child car...

Apa Nak Buat Kalau Kereta Rosak Ketika Perintah Kawalan Pergerakan?

Orang ramai kini kebanyakannya sudah dapat membiasakan diri dengan pembelian barangan dapur dan juga makanan secara dalam talian ketika Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan. Namun, masih ramai yang tertanya-tanya tentang perkhidmatan kecemasan kenderaan bermotor seperti menukar...

Aplikasi Sarawak Travel, Bantu Pelancong Teroka Sarawak Dengan Mudah

Bagi anda yang merancang untuk berkunjung ke Sarawak, perjalanan anda pasti lebih mudah dengan adanya aplikasi Sarawak Travel. Lepas ini akan memudahkan anda untuk mengetahui di mana lokasi menarik untuk dikunjungi, tempat menjamu selera, destinasi...

Parkir Di Sunway Semakin ‘Pintar’. Korang Perasan Tak Makin Canggih?

Kalau dahulu parkir di pusat membeli-belah Sunway Pyramid antara terawal yang menyediakan kotak parking berlampu. Ia memudahkan pemandu mencari kotak parking berpandukan nyalaan lampu hijau (parkir kosong) atau lampu merah (parking bertuan).Kini, Sunway memperkenalkan...

Rakyat Malaysia Lebih Suka Guna Google Maps Daripada Waze

Sebuah laman Facebook portal gajet, wiser.my mendedahkan rakyat Malaysia lebih gemar menggunakan aplikasi Google Maps berbanding Waze untuk membantu mereka mencari petunjuk arah.Dalam tinjauan yang dilakukan dan dikongsikan astroawani pada penghujung tahun lalu, 65...

Apple Pilih Gambar Rakyat Malaysia Lagi. Bangga Weh!

Hari tu gambar di Perlis, kali ni gambar di Terengganu pula jadi pilihan Apple. https://www.instagram.com/p/B7WMRZal3WX/ Pemilik foto tersebut dikenali sebagai Nor Azmeer Iskandar Amir Hamzah https://www.instagram.com/p/B1sZwBHJBi5/?utm_source=ig_web_copy_link Gambar seorang anggota polis yang bertugas di Terengganu ini tular di...

Take Note Jenis Powerbank Atau Bateri Gajet Yang Lepas Masuk Pesawat

Isu powerbank meletup bukan sesuatu yang baru di seluruh negara. Beberapa rekod kematian telah dicatat disebabkan letupan oleh powerbank ini. Baru-baru ini juga terdapat kes power bank meletup di dalam kereta, ketika mengecas di...

First Aid Kit Wajib Ada Dalam Bagpack Travel Korang!

senarai basic yang perlu ada dalam first aid kit untuk anda yang gemar keluar travel.

Nak Pergi Tengok Olimpik Jepun 2020 Nanti Jangan Bawa Dron!

Penggunaan dron masa kini seakan menjadi satu trend bagi pelancong terutama mereka yang mahir dalam penggunaan gajet dan fotografi dalam siri pengembaraan yang dipilih. Ia satu khabar yang baik dalam industri pelancongan dan fotografi seiring dengan perkembangan teknologi semasa.

Randommmm!

error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd ❤️ Dikendali Oleh Astro Group