32.3 C
Shah Alam

Gear

4 Benda Orang Malaysia Wajib Bawa Untuk Mudahkan Percutiaan Korang

Percutian yang selesa dan menyenangkan masa untuk anda berjalan-jalan di negara orang memang menjadi impian ramai. Kalau boleh, masing-masing berdoa tak nak ada sedikit pun benda-benda yang boleh 'kemurungan' atau ada cacat cela ketika...

Apple Pilih Gambar Rakyat Malaysia Lagi. Bangga Weh!

Hari tu gambar di Perlis, kali ni gambar di Terengganu pula jadi pilihan Apple. https://www.instagram.com/p/B7WMRZal3WX/ Pemilik foto tersebut dikenali sebagai Nor Azmeer Iskandar Amir Hamzah https://www.instagram.com/p/B1sZwBHJBi5/?utm_source=ig_web_copy_link Gambar seorang anggota polis yang bertugas di Terengganu ini tular di...

Take Note Jenis Powerbank Atau Bateri Gajet Yang Lepas Masuk Pesawat

Isu powerbank meletup bukan sesuatu yang baru di seluruh negara. Beberapa rekod kematian telah dicatat disebabkan letupan oleh powerbank ini. Baru-baru ini juga terdapat kes power bank meletup di dalam kereta, ketika mengecas di...

First Aid Kit Wajib Ada Dalam Bagpack Travel Korang!

senarai basic yang perlu ada dalam first aid kit untuk anda yang gemar keluar travel.

Nak Pergi Tengok Olimpik Jepun 2020 Nanti Jangan Bawa Dron!

Penggunaan dron masa kini seakan menjadi satu trend bagi pelancong terutama mereka yang mahir dalam penggunaan gajet dan fotografi dalam siri pengembaraan yang dipilih. Ia satu khabar yang baik dalam industri pelancongan dan fotografi seiring dengan perkembangan teknologi semasa.

5 Kelengkapan Kalis Air Yang Perlu Anda Bawa Sewaktu Ke Kawasan Pulau

Bercuti ke pulau merupakan antara aktiviti percutian yang paling popular di kalangan masyarakat negara kita. Lebih-lebih lagi di negara kita sendiri terdapat banyak pulau yang cantik dan pernah menerima pengiktirafan di peringkat antarabangsa. Bila bercakap...

Si Kaki Travel & Si Penggemar Sukan Lasak Patut Beli Dron Tak?

Seronok tengok orang kongsi gambar 'travel' di sosial media. Makin kreatif dan pelbagai gambar-gambar serta video yang diambil. Menjadi fenomena dan tren hari ini dalam kalangan kaki travel akan membawa gajet seperti dron. Katanya kepuasan lebih dapat jika mempunyai hasil foto atau video sudut gambar yang pelbagai. 

Guideline Yang Boleh Dijadikan Panduan Dalam Pemilihan Kasut Travel Pertama Anda

Ramai selalu buat silap dalam pemilihan kasut, lebih-lebih lagi kasut yang nak digunakan untuk travel. Banyak kes kaki lenguh, melecet malah tercabut kuku kaki pernah berlaku.

Takut Beg Hilang Kena Curi? Mari Cuba 4 Jenama Beg Anti-Pencuri Ni

Kes kecurian kepada pelancong ni memang dah selalu terjadi malah ada banyak jenis kes dan berlaku - rompak, ragut, potong beg, dan penyeluk saku. Maka dengan kes-kes sebegini terhasil la ciptaan backpack yang mempunyai ciri-ciri anti-pencuri.

Travel Pun Kena Jaga Kebersihan Dan Ini 30+ Item Yang Wajib Ada Dalam Toiletries...

Dalam toiletries ni la ada semua kelengkapan kebersihan diri macam sabun mandi, shampoo, ubat gigi, dan macam-macam lagi benda lain.

Randommmm!

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: