Batu Kurau memang terkenal dengan hasil durian dan tidak asing kepada peminat raja buah itu setiap kali tiba musimnya. Malah kerajaan negeri Perak bercadang untuk menjadikan daerah Larut Matang dan Selama sebagai hub pengeluaran pelbagai durian dengan membina Taman Durian Batu Kurau.

Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga

Kalau datang bercuti ke area Batu Kurau boleh cuba meginap di chalet warna warni ala Belanda. Paling seronok boleh mandi mandi dalam dusun tepi jeram sungai yang sejuk dingin. View di sini nyata dapat menarik ramai peminat percutiaan ala agro. Dikenali sebagai Chalet Latip D’Ayer Itam, lokasinya terletak di Kampung Air Itam, Batu Kurau, yang terletak kira-kira 20 kilometer dari bandar Taiping, Perak.

IKLAN

Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga

IKLAN

Konsep bilik segi tiga berwarna-warni itu terletak di kawasan seluas 3.24 hektar dikelilingi pemandangan indah pokok yang menghijau selain mempunyai jambatan gantung untuk merentasi Sungai Lata Air Hitam, yang mengalir di bawahnya. Setiap jenis bilik mempunyai harga yang berbeza bermula daripada RM 150 hingga RM 250. Kalau berhajat buat ‘family day’ atau konvoi pun menarik kerana ada banyak unit dan parking kereta berhadapan depan pintu chalet penginapan.

IKLAN

Jika anda bercadang bercuti ke sini, pastikan anda menempah dan menghubungi pihak pengurusan chalet ini terlebih dahulu kerana kebanyakan bilik sudah penuh pada tarikh-tarikh tertentu sehingga hujung tahun ini selain tidak mahu ada pengunjung yang datang dari jauh tetapi terpaksa balik dan hampa.

Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga Chalet Depan Sungai Di Batu Kurau, Perak Lokasi Ideal Untuk Percutian Keluarga

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI