Biasalah kalau kita ke negara luar, 2 ke 3 hari mungkin boleh lagi telan segala juadah tempatan di depan mata. Cukup seminggu pasti ramai yang sudah rindu nak rasa makanan yang biasa di makan di Malaysia. Jika anda berada di Mekah, terdapat sebuah pasaraya yang menjual produk makanan atau bahan-bahan masak dari Malaysia.

Perkongsian ini daripada seorang rakyat Malaysia yang menetap di Mekah


Siapa tahu Abraj Hypermarket?

Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket

Ianya terletak di dalam bangunan menara jam, di level P4 dalam shopping mall Abraj al Bait.

Kalau dari Masjidilharam, keluar dari masjid boleh terus menghala ke Bangunan Menara Jam, masuk dalam mall Abraj Albait, main entrance bersebelah Alnahdi Pharmacy.

IKLAN

Dari situ boleh lah naik escalator terus ke tingkat 4 atau guna lift tekan P4. Nanti akan bertemulah dengan Abraj Hypermarket ni.

Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket

Bermacam-macam barangan menarik di sini. Lebih menarik apabila barangan kita original dari Malaysia juga sudah berjaya masuk ke hypermarket ini! Khabarnya setakat ini sudah 100 barang kita berada di sini dan akan bertambah dari semasa ke semasa. Wow sangat ni.

IKLAN

Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket

Malam tadi saya berkesempatan pergi ke majlis Malaysia Day (beautiful Terengganu) yang berlangsung di sini untuk memperkenalkan beberapa produk usahawan dari Terengganu.

Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket

IKLAN

“Tetiba saya bulih cakak terengganu tadi lepah rase kepok lekor. ?”

Jadi, kalau tiba-tiba rasa rindu pada makanan kita tu.. boleh lah jenguk-jenguk ke sini.. tahniah ‘Kedai Asia’ yang telah berjaya membawa masuk produk-produk Malaysia ke Makkah al mukarramah.

Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket Jika Berada Di Mekah Rindu Nak Makan Produk Buatan Malaysia Boleh Ke Abraj Hypermarket

Sumber: FB Masnira Ramli

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI