Berani tak korang kalau nak makan kat atas kubur? Bila cakap sahaja pasal kubur mesti ramai yang membayangkan suasana yang seram dan sunyi tapi berbeza pula dengan sebuah kafe yang terletak di dalam kawasan perkuburan di New Delhi.

Makan sebelah perkuburan menjadi inisiatif unik daripada pemilik restoran untuk menarik pelanggan ke kafe miliknya. Ternyata usahanya itu membuahkan hasil kerana tindakannya itu membuatkan ramai yang tertarik untuk berkunjung ke kedainya sambil menikmati hidangan berselebahan kubur.

Kafe ini sering menjadi tumpuan pengunjung untuk berkumpul dan berbual sambil menikmati juadah secawan kopi. Namun, tindakan pemilik kafe berkenaan dianggap luar biasa memandangkan pusara adalah tempat orang mati disemadikan.

Kafe Atas Kubur Di New Delhi, Port Lepak Minum Kopi Orang Tempatan. Unik Tapi Seram!

Media asing melaporkan, kafe berkenaan bukan sahaja tular di India, malah popularitinya melepasi sempadan negara itu hingga turut menjadi tumpuan pelancong asing.

IKLAN

 

Difahamkan, kafe di tanah perkuburan itu terletak di sebuah daerah di India bernama Prindavan.

Terdapat kubur dihiasi dengan pagar putih dan dicat dengan dekorasi meja makan diletakkan berhampiran dengannya.

IKLAN

Kelihatan juga sebatang pokok yang besar di bahagian tengah kafe dan pokok itu yang menembusi siling premis berkenaan.

Kafe Atas Kubur Di New Delhi, Port Lepak Minum Kopi Orang Tempatan. Unik Tapi Seram!

IKLAN

Antara video yang tular menunjukkan suasana di kafe itu, kelihatan pelanggan menikmati juadah yang disediakan oleh kafe berkenaan seolah-olah tidak menyedari pun keadaan kubur di sekeliling mereka.

Sumber: hmetro

 

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI