Korang ada cerita kelakar tak menjelang Aidilfitri? Mesti banyakkan perkara-perkara lucu yang pernah terjadi dekat korang yang akan dikenang sampai bila-bila.

Macam kisah yang nak Libur kongsikan di sini membabitkan pegawai-pegawai bank yang bertugas menjelang beberapa minggu atau beberapa hari menjelang Aidilfitri.

Maklumlah, waktu-waktu ini lah ramai orang akan berpusu-pusu untuk ke bank. Bukan nak menyimpan duit, tapi nak tukar duit kecil untuk dijadikan sebagai duit raya. Ada yang nak tukar duit sepuluh ringgit, lima ringgit dan yang paling banyak, duit seringgit.

Lagi ramai anak buah, sepupu sepapat, saudara mara dan anak-anak kecil sahabat handai, makin banyak la duit seringgit yang nak kena ada kan. Kalau tak bagi apa-apa nampak macam kedekut pula. Jadi nak tak nak, kena juga lah siapkan duit seringgit barang secekak dua.

Nak dijadikan cerita, perkongsian daripada Facebook Liana Ammar mencuit hati apabila membaca perkara-perkara yang terpaksa mereka lalui untuk melayan kerenah setiap pelanggan yang datang ke bank untuk urusan menukar duit hari raya. Yela, rambut sama hitam tapi hati lain kan? Jadi setiap yang datang tu mesti ada perangai masing-masing.

Sekalipun perkongsian ini pada tahun lepas, tapi Libur rasa nasihat yang disampaikan itu masih lagi relevan dan logik untuk kita amalkan sekarang, lebih-lebih lagi menjelang Aidilfitri tak lama lagi.

Jadi, untuk memudahkan urusan kedua-dua belah pihak, jom kita baca apa yang Liana Ammar cuba sampaikan dan kita ambil sedikit nasihat supaya anda senang hati, dan pegawai bank yang bertugas juga dapat menjalankan tugas dengna tenang di bulan Ramadan.

IKLAN

Hai geng
Lawak2 gk + kisah benar staff bank malaysia time raya…
Dok nampak dh minggu dpn ni minggu bz… 
?

Syarat nak tukar duit raya..
Drpd seorang staff bank. ??
??????

Untuk makluman..

Duit Raya dah boleh mula tukar bermula Rabu (05/06/2018) sehingga la habis stok.. kami target nak habiskan sebelum Rabu (13/06/2018) jadi bersegeralah anda.. takut abis kang komplen plak..

Waktu pertukaran pulak ialah jam 10am – 1pm.. selepas tu.. kami tak layan.. kami banyak kerja lain nak buat..

IKLAN

PERLU DI INGATKAN….

1. Pertukaran hanya di kaunter yang disediakan.. pada masa yang ditetapkan.. sebarang booking melalui telefon, sms, wechat, whatsapp dan seumpamanye tidak akan di layan.. kami bukan kerja call centre..

2. Booking pakai air liur juga tidak di layan.. ayat “tukar pakai duit ang dulu” adalah ayat yg paling tak bleh di terima dek akai kami.. harus di ingat.. Banker bukan tokey kosmetik.. gaji kami cukup utk kami ja.. ??

3. Ayat “Ang bawak balik dulu.. nnt aku amik” juga tidak di layan.. Risiko buat kami.. kalau hilang bukan anda nak tanggung.. kami bukan keje kat Lazada bleh booking online atau FedEx bleh buat home delivery..

IKLAN

4. Statement “Ang simpan dulu, nnt ptg aku amik” juga kami tak layan.. pasai kami dah pernah kena.. simpan punya simpan.. anda tak muncul2.. menyusahkan kami nak buat balancing petang2.. ingat.. kami pon ada keluarga.. nak balik awal berbuka.. jgn sebab nak tunggu anda, kerja2 kami tergendala.. mcm taun2 lepas dok kna cinggg ngn ampa..

5. Kawan/Sedara setahun sekali.. atau lebih dikenali sebagai ‘KAWAN/SEDARA MUSIM RAYA’ kami akan layan macam walk in customer.. bermakna tiada VIP untuk anda.. dtg kaunter amik nombor dan Q macam orang lain.. Muharram, Safar, Rabiul Awal, Rabiul Akhir, Jamadil Awal, Jamadil Akhir, Rejab, Syaaban, Ramadhan, Syawal, Zulkaedah, Zulhijjah.. ada 12 bulan Islam, tapi kenapa anda hanya kenal kami masa ujung bulan Ramadhan je? Bila masuk Syawal terus hilang buat2 xkenal.. takut kena bagi duit raya kat kami ke??

6. Special Request seperti “Aku nak duit baru, yg keras, ada balut stiker Bank Negara” juga kami tak akan layan.. kami akan bagi apa duit yg kami ada je.. nak request lebih2.. sila pergi Bank Negara..

7. Request “Bagi la kertas Ang Pow lebih sket” (lebih sikit tu bukan 2-3 helai tau.. lebih sikit tu kalau boleh.. 2 kotak dia nak..) juga kami tak akan layan.. kami bukan kerja kilang cetak sampul ang pow.. perlu di ingat.. sampul tu kami bagi free as a token of appreciation to our customer.. anda bukan sorang je customer kami.. ramai lg beratur nak benda free tu.. jd fikirkan org lain sama.. jgn pentingkan diri sendiri.. sb stok kami dapat pon tak banyak mana.. so terpaksa bagi sorang sikit..kami kja sales,byangkn brapa ramaii dok mai mintakkk ??

Tambahan : 
Yang mana kami tukaq,diwajidkan bg duit raya kt kami skali nah…sbb kami tau ampa tukaq brp duit.. ????

Sekian.. Harap maklum..