Nikon tahun ini menyambut ulang tahun ke 100; sejak ditubuhkan pada 1917. Ulangtahun ini ditambah dengan model terbaru yang dinantikan jurufoto profesional dan peminat tegar kamera kini mampu melonjak hasil foto ke satu dimensi lebih tinggi dengan kehadiran Nikon D850 di pasaran. 

Kamera ini menjanjikan kombinasi kelajuan dan resolusi tinggi dan tahap video sehingga 4k UHD; terima kasih kepada pemproses EXPEED 5 imej dan sensor CMOS, fotografi senyap dalam mod foto dan video, dan ruang lihat yang luas.

NIKON D850: PANTAS & BERKUASA

D850 mensasar pengguna multimedia apabila didatangi dengan full-frame 4K UHD video, 5x slow-motion video dalam rakaman Full HD, dan 8K time-lapse mod.

Ciri hebat Nikon D850
Resolusi tinggi, kualiti gambar dan video terbaik
45.7 megapixel FX Format CMOS Sensor dengan ciri fotografi senyap dan tiada kabur mekanikal bagi merakam resolusi terbaik dalam mana-mana senario. Dengan gabungan dinamik sensitiviti ISO dari ISO 64 sehingga 25600 malah boleh diluaskan lagi hingga ke Lo 1 ISO 32 to Hi 2 ISO 102400, rakaman gambar dari segala jenis pencahayaan kini boleh dilakukan.

IKLAN

Persembahan video alaf baru
Full-frame pada tahap 4K UHD (3840×2160)/30p
Sesuai bagi rakaman multimedia, D850 memacu 4K video dan 8K time-lapse video dengan rakaman senyap sehingga kelajuan perlahan 0.5 saat atau format HD (100-120 fps direkod pada 24,25, 30p) slow-motion video dalam format DX.

Merakam aksi dinamik sambil fokus pada kemasan kecil
Mampu rakam 9fps (bateri tambahan) atau 7fps secara berterusan pada resolusi tertinggi pada gambar aksi contohnya bolasepak. Bukan itu sahaja, D850 sekaligus dengan ciri autofokus sebanyak 153 point dan 99 sensor bersilang bagi mendapat objek bergerak dengan sempurna.

Penggunaan pada tahap baru
Spesifikasi yang diperbaharui dan sistem operasi lebih praktikal. Skrin 3.2 inci resolusi tinggi dengan 2359k-dot LCD monitor dan butang bercahaya ketika dalam keadaan gelap, memudahkan penggunaan.

IKLAN

Wifi & Bluetooth
Model ini dilengkapi Wi-fi & bluetooth memudahkan proses pemindahan fail dengan cepat tanpa wayar.

Model ini boleh didapati pada kedai kamera terpilih atau layari secara online.

IKLAN

Lagi di http://www.nikon.com.my   www.facebook.com/nikonmalaysia

 

 

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI