Pantai peranginan negara yang terletak di Negeri Sembilan iaitu Port Dickson terus menjadi tumpuan dan pilihan orang ramai sepanjang cuti hujung minggu, cuti sekolah atau cuti umum. Tarikan pantai sepanjang 18 kilometer serta lokasi penginapan pelbagai menjadi pilihan bukan sahaja dalam kalangan warga tempatan tetapi juga pelancong luar.

Bukan sekadar mandi laut, jika anda berada di Port Dickson bersama anak-anak kecil, ada tarikan menarik untuk kalian habiskan masa bersama melakukan aktiviti best. Ini lokasi yang dicadangkan oleh saudari Ayuziana Azhar ketika bercuti di Port Dickson baru-baru ini.

Port Dickson merupakan satu tempat peranginan yang terkenal di Malaysia. Selain daripada berkelah di tepi pantai , anda WAJIB singgah ke Phantasy Farm. Sebelum ni ia dikenali sebagai Windmill PD Farm.

IKLAN

Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai TauPhantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai TauPhantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai TauPhantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai TauPhantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai TauPhantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau

Phantasy Farm terletak di Lot 3636, Jalan Pantai Batu 9, 71050 Port Dickson. Bersebelahan dengan Polymall Teluk Kemang. Jom ke PHANTASY FARM!!!

IKLAN
  • Kalau nak kesana, anda akan nampak ‘colouful windmill’ di tepi jalan! Harga tiket masuk MYKAD rate RM35/dewasa dan RM29/kanak-kanak (>90cm ke atas) .
    Normal rate Rm48/dewasa dan Rm38/kanak-kanak.
  • Semua haiwan yang ada disini boleh disentuh dan dibelai. Anak-anak pasti teruja untuk memberi haiwan makan. Tak perlu takut kerana semua haiwan disini jinak. Antara haiwan yang menjadi tarikan ialah Alpaca, ‘ostrich’, meerkat, chameleon, ‘african pygmy goats’, rusa, kura-kura gergasi, tikus belanda dan sebagainya.

Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau

IKLAN
  • Selain daripada memberi ikan makan, anda boleh menangkap ikan di ‘LONGKANG FISHING’.
  • Anda pasti teruja nak ber’posing’ di replica gergasi ‘INSTAGRAMABLE’ ,’HAUNTED HOUSE’, ‘FUNNY HOUSE’ dan juga RUMAH ANTIK.
  • Anak-anak boleh bermain gelongsor dan buaian di ‘Tree house playground’ dalam suasana kampung.
  • Satu tempat persinggahan yang dijamin berbaloi dan menyeronokkan. Bukan sekadar dapat menambah ilmu tentang haiwan. Tetapi juga dapat menikmati kehidupan di kampung yang tenang dan mendamaikan.
  • Amat sesuai untuk dilawati oleh semua peringkat usia!!!

Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau Phantasy Farm Port Dickson Ada Alpaca. Comel Sangat! Si Kecil Siap Boleh Sentuh & Belai Tau

Jom cuti-cuti Malaysia~

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI