Kita semua pasti tertanya-tanya. Bila agaknya kita akan dapat kembali normal dan mengembara ke setiap pelosok dunia. Pandemik yang kini masih menghantui masyaakat global seakan ada bharapan baharu dengan pengenalan vaksin.

Negara kita bakal menyaksikan pengedaran suntikan vaksin bermula pada tahun ini. Semoga inilah harapan baharu kita untuk kembali kepada kehidupan seperti dahulu.

Ramai mungkin sudah berkira-kira ingin melancong ke luar negara. Tapi salah satu perkara tidak digemari ramai bila menaiki pesawat perjalanan jauh adalah bila berdepan ‘jet lag’ hingga boleh menyebabkan sakit kepala.

IKLAN

Ikuti beberapa tip dari Libur untuk elak perkara ini berulang

1. Laraskan tidur anda ke zon masa yang anda memasuki.

IKLAN

2. Apabila membuat perjalanan dengan si kecil, membawa banyak hiburan. “Apabila saya bersama anak saya, saya akan membawa buku dan permainan. Kami akan bermain sehingga dia tidur,”

3. Untuk mengelakkan jet lag, elakkan alkohol.

IKLAN

4. Minum banyak air untuk membantu badan anda kekal terhidrat

5. Pakai pakaian yang selesa apabila anda terbang. “Saya lebih suka T-shirt dan seluar jeans.”6. Ambil masa untuk menikmati penerbangan anda dengan membaca buku, menonton filem, periksa e-mel dan tidur7. Makan dengan teratur.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI