Ada rakyat Malaysia mungkin masih memperlekehkan usaha kerajaan Malaysia melaksanakan  beberapa siri Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) untuk membendung penularan COVID-19.

Kenyataan daripada ‘orang asing’ ini mungkin dapat membuka mata anda. Dustin Pfundheller, seorang pengembara yang juga bekas doktor gigi, memuat naik video tentang kehebatan Malaysia menangani wabak COVID-19 di akaun Facebooknya. Bukan sahaja memuji, malah Pfundheller turut kesal apabila banyak pihak termasuk dirinya, terlepas pandang akan kecekapan negara ini mengawal penyebaran virus berkenaan.

Video ‘Mat Salleh’ Puji Kehebatan Malaysia Tangani COVID-19, Undang Sebak Video ‘Mat Salleh’ Puji Kehebatan Malaysia Tangani COVID-19, Undang Sebak

IKLAN

“Malaysia pernah berada di tangga teratas dalam senarai jumlah jangkitan COVID-19 di Asia Tenggara. Tetapi kini jumlah pesakit semakin menurun. Malaysia adalah contoh bagaimana kita semua boleh menangani keadaan ini. Bagaimana sebuah negara yang mempunyai kes yang banyak, melaksanakan langkah yang betul untuk mengelakkan virus terus merebak. Sayangnya, tiada sesiapa bercakap tentang hal ini. Saya juga rasa bersalah kerana tidak memasukkan Malaysia dalam vlog senarai 15 negara terbaik dalam menangani COVID-19, yang saya muat naik sebelum ini,” kata Pfundheller.

IKLAN

Sumber Facebook: othersideofthetruth

Ruangan komen dibanjiri ucapan terima kasih rakyat Malaysia yang turut sama berbangga dan turut mengundang sebak dengan pengiktirafan masyarakat luar terhadap usaha negara mengawal penyebaran COVID-19.

IKLAN

Video ‘Mat Salleh’ Puji Kehebatan Malaysia Tangani COVID-19, Undang Sebak Video ‘Mat Salleh’ Puji Kehebatan Malaysia Tangani COVID-19, Undang Sebak Video ‘Mat Salleh’ Puji Kehebatan Malaysia Tangani COVID-19, Undang Sebak Video ‘Mat Salleh’ Puji Kehebatan Malaysia Tangani COVID-19, Undang Sebak

Sumber: astroawani

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI