JAMBATAN GANTUNG

Banjir dan air deras sedang berlaku di daerah Desa Manau Sembilan II, Bengkulu, Indonesia pada minggu lalu. Ramai penduduk kampung keluar untuk menyaksikan bencana alam tersebut.

Sebuah jambatan gantung yang digunakan oleh penduduk kampung untuk ke seberang menjadi ‘port’ sekitar hampir 30 orang remaja merakam gambar dan ada ada yang sedang berselfie dengan air banjir dibelakang.

10 Maut, Jambatan Gantung Putus Ketika Ramai Sedang Sibuk Berselfie  Tindakan sekumpulan remaja mengambil gambar swafoto di sebuah jambatan gantung mengundang padah apabila jambatan itu putus dipercayai akibat tidak dapat menampung berat berlebihan dalam kejadian di kepulauan Sumatera.

Kejadian tragis itu mengakibatkan 10 orang mati lemas kebanyakkannya pelajar selepas terjatuh ke dalam sungai. Kesemua mangsa dihanyutkan arus deras akibat banjir. Jambatan yang baru dibina itu mungkin tidak dapat menampung berat berlebihan menyebabkan ia terputus.

IKLAN

10 Maut, Jambatan Gantung Putus Ketika Ramai Sedang Sibuk Berselfie 10 Maut, Jambatan Gantung Putus Ketika Ramai Sedang Sibuk Berselfie

Seramai 17 mangsa yang cedera dalam insiden itu telah dihantar ke hospital untuk rawatan lanjut.

IKLAN

IKLAN

 

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI