kedah madu

Kawasan ladang ternakan kelulut bukan sekadar lokasi menyedut madu dari sarannya sahaja.

Hari ini ramai pengusaha ladang madu kelulut turut menjadikan perusahaan mereka itu sebagai produk pelancongan yang semakin mendapat tempat di hati pelancong tempatan dan asing. Pengunjung dibenarkan datang untuk melihat sendiri sarang kelulut dan menyedut madunya selain membeli produk madu dengan tawaran harga lebih murah daripada di pasaran.

Terletak di Alor Setar, Kedah, Ladang Madu Kelulut Ori Dukun Jaya ada tarikan tersendiri untuk menarik pengujung. Dengan pemandangan sawah padi dan Gunung Keriang dari jauh, terdapat pelbagai keistimewaan tersedia terutamanya landskap unik buat ‘si kaki gila bergambar’.

IKLAN

Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar

IKLAN

Sambil membeli madu, pengujung juga boleh berehat di ruang luar disediakan sambil mengambil angin. Ladang ini beroperasi setiap hari termasuk cuti umum bermula dari jam 9 pagi hingga 7.30 malam.

IKLAN

Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar Bukan Sekadar Ladang Madu Kelulut. Lokasi Ini Jadi Tarikan ‘Orang Loqstaq’ Bergambar

Sumber: Discover Alor Setar

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI