Semua pertubuhan dilarang mengadakan program, aktiviti, persidangan, perhimpunan atau mesyuarat agung pertubuhan sehingga 30 Jun, selaras dengan arahan-arahan yang dikeluarkan oleh kerajaan berikutan penularan jangkitan COVID-19.

 COVID-19: Tiada Sebarang Acara, Aktiviti, Program & Perhimpunan Boleh Dilakukan Sehingga 30 Jun 2020COVID-19: Tiada Sebarang Acara, Aktiviti, Program & Perhimpunan Boleh Dilakukan Sehingga 30 Jun 2020

Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia selaku jabatan kerajaan yang mengawal selia pertubuhan-pertubuhan berdaftar di Malaysia berkata, larangan itu adalah terpakai di setiap peringkat pertubuhan termasuk cawangan-cawangan di seluruh negara. Arahan khas yang dikeluarkan ini adalah selaras dengan kuasa-kuasa Pendaftar di bawah peruntukan Seksyen 3A, Akta Pertubuhan 1966 [Akta 335]

IKLAN

IKLAN

Kenyataan Media JPPM Berhubung Penularan Wabak COVID-19.Kementerian Dalam Negeri (KDN)

Posted by Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia – JPPM on Sunday, March 15, 2020

 

IKLAN
  • Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia berkata sekiranya sehingga pada tarikh 30 Jun, wabak COVID-19 dalam situasi meruncing maka pertubuhan hendaklah mengemukakan permohonan kepada Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia untuk pertimbangan bagi perlanjutan tempoh daripada tarikh awal yang telah ditetapkan. Permohonan perlanjutan adalah bertujuan untuk mengelakkan penyalahgunaan oleh pertubuhan berdaftar ke atas undang-undang tubuh pertubuhan serta Akta 335.

Diharapkan segala usaha dan langkah pencegahan yang dilakukan oleh kerajaan akan dapat membantu mencegah penularan COVID-19 dan sekali gus melindungi rakyat Malaysia daripada wabak itu. Kerajaan sedang giat melaksanakan usaha untuk mencegah penularan wabak yang telah diisytiharkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sebagai pandemik pada 11 Mac berikutan peningkatan kes yang semakin ketara di seluruh dunia termasuk Malaysia.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI