Selain Langkawi yang jadi pilihan pengunjung untuk bercuti, Pulau Pinang juga antara destinasi pilihan.

Pulau Mutiara ini bukan saja terkenal dengan lokasi bersejarah kawasan pantai menarik tetapi juga menjadi port syurga makanan paling awesome.

Jadi bagi mereka yang merancang untuk bercuti di sini bersama keluarga, bolehlah memilih beberapa resort dan hotel di tepi pantai sambil melayan deruan ombak.

Antara beerapa hotel di tepi pantai paling populat adalah sekitar Tanjung Bunga, Georgetown, Teluk Kumbar dan juga Batu Feringgi.

1. Flamingo Hotel

Bagi yang mahu menginap di tepi pantai dengan harca sederhana. Biliknya juga bersaiz besar dan mempunyai pesisir pantai yang cantik. Bagi yang minat aktiviti pantai, bolehlah melayan menaiki jet ski.

2. Mercure Penang Beach

Terletak di kawasan patati Tanjung Bungah. Hotel Mercure ada kawasan pantai yang landai dan lebih terjaga. Jika mahu menempah cari yang menghadap laut menyaksikan pemandangan indah.

3. Lost Paradise Resort

Jika berangan mahu berada seperti di Bali, boleh datang ke Lost Paradise. Pemandangan dari resort kecil di tepi pantai Memang besi dan mempunyai bilik luas. Lagi satu dekorasi menarik sesuai untuk mereka yang instagramble. Walau bagaimanapun Said pantainya Cecil dan hanya sesuai untuk berjalan santai saja.

IKLAN

4. Hotel Sentral Seaview

Hotel bajet pesisir pantai bawah RM100. Pantainya kecil dan airnya kurang sesuai untuk aktiviti mandi-manda. Tetapi bagi yang ada anaj kecil, disediakan kolam kecil untuk mereka mandi.

5. Hotel Rainbow Paradise

Paling best kebanyakan bilik di sini mempunyai balkoni. Jadi anda boleh melaryn sunset dari bilik saja. Hotel ini sebenarnya sudah lama dan facility kebanyakan sudah berusia. Untuk ke pantai, ada di tepi saja. Kecil dan serhad pasir putihnya.

6. Lexis Suite

Mempunyai private pool sendiri dalam bilik dan boleh mandia bila-bila masa sahaja. Terletak di pesisir Teluk Kumbar dan paling seronok dapat saksikan pemandangan senja cukup indah. Berdekatan dengan air port tetapi lautnya juga tidak sesuai untuk acara mandi manda.

IKLAN

7. Lone Pine Resort

Terletak di tepi pantai Batu Feringgi. Hotel butik ini tak besar tetapi oantainya ada di tepi. Turut disediakan bilik yang ada tub mandi menghadap laut tetapi ada provasi kerana diabasi poco rho di tepi laut.

8. Hard Rock Hotel

Antara hotel mewah dn classy untuk yang mahu tinggal di tepi pantai. JIka mahu mandi bersama keluarga, pool di sini antara terbaik dalam Seluruh Pulau ini. Untuk mandi laut, cuma beberapa tapak jalan kaki dari pool saja.

 

9. Shangri-La Golen Sands

Hotel di tepi pantai paling best untuk kanak-kanak. JIka tidak bokeh mandi laut yang terletak di belakang hotel. Kawasan resort hijau dan lapang serta mempunyai taman tema indoor menarik.

IKLAN

10. Shangri-La Rasa Sayang

Untuk yang nak berehat di tepi pantai, ini adalah hotel pilihan terbaik. Kewasan pesisir hotel yang luas dan dibuat untuk anda melayan bayu laut dan pemandangan pantai Batu Feringgi.

Sumber: Jomjalan.com.my

Artikel Berkaitan:

Digelar Switzerland Perak, Denai Kabus Lokasi Percutian Best Di Gerik, Perak. Tidur Malam Bersaksikan Bintang

Templer Park Rainforest Retreat, Tempat Berehat Paling Best Di Rawang. Boleh Jadi Port Best Buat Family Day

Syoknya Mengadap Padi Menguning Disimbah Mentari Pagi, Rumah Bendang Port Terbaik Percutian Di Langkawi