Bagi mereka yang inginkan pengalaman percutian berbeza seperti beramah mesra dengan dinosaur, Jurassic Croc tarikan terbaharu di Crocodile Adventureland Langkawi ada jawapannya.

Kunjungan ke anda ke Jurassic Croc akan disambut oleh dua dinosaur iaitu Velociraptor dan Dilophosaurus serta berpeluang berswafoto dengan haiwan prasejarah itu. Bukan itu sahaja para pengunjung juga dapat menyaksikan, replika seekor buaya gergasi daripada spesies, Sarcosuchus berukuran 15.24 meter yang pernah hidup di zaman dinosaur, membuat kemunculan dari dalam sebuah gua secara tiba-tiba. Biarpun Velociraptor dan Dilophosaurus itu sekadar kostum yang dipakai oleh kakitangan Crocodile Adventureland Langkawi manakala Sarcosuchus ialah replika dinosaur yang digerakkan secara animatronik, keterujaan para pengunjung ke Jurassic Croc pasti dapat dirasai.
Jurassic Croc Tarikan Terbaru Di Taman Buaya Langkawi

Jurassic Croc Tarikan Terbaru Di Taman Buaya Langkawi

Jurassic Croc Tarikan Terbaru Di Taman Buaya Langkawi

Jurassic Croc Tarikan Terbaru Di Taman Buaya Langkawi

Jurassic Croc di Crocodile Adventureland Langkawi seakan dapat menghidupkan kembali buaya prasejarah iaitu Sarcosuchus yang pernah menguasai dunia melalui teknologi animatronik. Buaya Sarcosuchus ataupun 'Super Croc' yang berukuran 15.2 meter ini merupakan buaya animatronik yang terbesar pernah dipamerkan di dunia dan telah dibuka untuk tontonan umum mulai pertengahan Disember tahun lalu. Selain itu, terdapat juga beberapa haiwan zaman jurassic lain yang akan diperkenalkan kepada pengunjung seperti Velociraptor dan Dilophosaurus serta anak buaya, Sarcosuchus.

IKLAN
IKLAN
IKLAN

Tarikan lain yang ada di taman buaya ini menempatkan lebih 4,000 ekor reptilia daripada enam spesies (buaya) antaranya Tomistoma, Siamese, Guinea dan Saltwater (Buaya Tembaga). Taman buaya itu turut memiliki tarikan lain seperti ‘Bujang Basar’, buaya tembaga jantan gergasi berukuran 4.6 meter dengan berat hampir satu tan yang dinobatkan memiliki ukuran badan terpanjang dan terberat pernah ditempatkan dalam taman buaya di negara ini oleh MBOR. Aktiviti isitimewa di sini pengunjung juga berpeluang melihat kakitangan terlatih memberi makan reptilia ganas bersaiz besar yang ditempatkan di kolam khas. Selain itu jangan lupa untuk merasai pengalaman memancing' buaya serta pelbagai lagi tarikan di taman buaya terbesar di Malaysia itu.
Jurassic Croc Tarikan Terbaru Di Taman Buaya Langkawi

Sumber: Bernama