Memahami denyut nadi rakyat yang terjejas akibat pandemik COVID-19. Wilayah Persekutuan akan menjadi ‘Wilayah Bebas Berniaga’ selama enam bulan bermula 15 November ini.

Khusus kepada warganegara Malaysia, ia diharap dapat membantu meringankan beban warga kota. Inisiatif itu dibuat bagi membolehkan warga Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan meringankan beban susulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang dikhususkan kepada warganegara Malaysia saja.

KL Jadi Lokasi Bebas Berniaga Selama 6 Bulan Khas Untuk Warganegara. Jom Sokong ‘Peniaga Kecil’ Ini! KL Jadi Lokasi Bebas Berniaga Selama 6 Bulan Khas Untuk Warganegara. Jom Sokong ‘Peniaga Kecil’ Ini! KL Jadi Lokasi Bebas Berniaga Selama 6 Bulan Khas Untuk Warganegara. Jom Sokong ‘Peniaga Kecil’ Ini! KL Jadi Lokasi Bebas Berniaga Selama 6 Bulan Khas Untuk Warganegara. Jom Sokong ‘Peniaga Kecil’ Ini!

IKLAN
  • Penduduk Wilayah Persekutuan dibenarkan berniaga termasuk makanan, pakaian dan apa saja jenis perniagaan sehingga 15 April 2021.
  • Bagi yang berminat, anda boleh berniaga dalam tempoh enam bulan ini dan urusan permohonan lesen akan dipermudahkan pihak berkuasa tempatan di Wilayah Persekutuan
  • Pihak berkuasa tempatan (PBT) juga akan mengeluarkan garis panduan dalam tempoh terdekat mengenai tatacara perlu dipatuhi orang ramai yang mahu berniaga kelak. Semestinya syarat dikenakan lebih mudah, iaitu lokasi tidak boleh mengganggu lalu lintas, menjaga kebersihan makanan dan persekitaran tempat perniagaan.

Kementerian juga akan mempertimbangkan untuk melanjutkan tempoh berkenaan sekiranya inisiatif ini mendapat sambutan menggalakkan warga Wilayah Persekutuan. Ayuh semua kita sokong peniaga kecil rakyat tempatan dengan membeli barang jualan daripada mereka.

IKLAN

Apa pun jangan lupa jaga SOP ya.

IKLAN

KL Jadi Lokasi Bebas Berniaga Selama 6 Bulan Khas Untuk Warganegara. Jom Sokong ‘Peniaga Kecil’ Ini!

Sumber: Bernama

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI