Pengalaman camping bersama keluarga adalah detik paling bermakna kerana dapat luangkan masa bersama.

Pelbagai aktiviti dapat kita lakukan misalnya candat sotong atau mandi di sungai berdekatan.

Pengalaman sahabat Family Camping Malaysia, Lixa Faliza Rose yang mengambil kesempatan camping di Whispered Island Hammock Camp, Marang Terengganu bersama keluarga.

Menurutnya dia sangat berpuas hati dapat camping di sini kerana tempatnya yang cantik dan orang tidak ramai seperti di tempat lain.

Tarikan Menarik Camping Di Whispered Island Marang Terengganu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera
First time share sini tempat i camping dengan keluarga minggu lepas

Dia pulau kecik je dalam kg orang..kanan ada muara kiri laut
So kita macam duduk tengah-tengah la

Nak pergi sini parking free tepi jeti naik bot tak sampai 5 minit pon
Ada jambatan tapi tak boleh masuk kereta

Sewa campsite kira per head,khemah disediakan tapi kalau nak bawak tent sendiri pon boleh

Ada aktiviti kayak,candat sotong ( tak termasuk harga pakej )

Antara khemah yg disediakan

IKLAN
Kanan itu muara kiri laut

1. Name of place : Whispered Island Campsite @ pulau berbisik merchang marang terengganu
2. Cost of site : rm 25 per head kids above 4y rm15 ( inc tent,boat transfer,facilities )
3. Tent type : Arpenaz 4.2 f&b ( i bawa tent sendiri )
4. Campsite contact : +0136996927
5. Website / fb ig got : Whispered Island hammock camp
6. Waze : boleh contact owner untuk location

Toilet
Surau
Dapur

Review
A. Toilet – 5/5
Toilet bersih owner selalu cuci

B. Plugpoint – disediakan
Eletrik ada dari 7pm – 12am sahaja

C. Kitchen and sink – disediakan
Dapur gas disediakan

D. Bbq pit – disediakan
Disediakan

E. Stream,pool or beach – disediakan
Kanan campsite ada muara kiri laut

IKLAN

F. Parking distance to campsite
Parking tepi jeti je terus naik bot

G. Entrance for normal car,highrise or 4×4?
Semua tak boleh masuk

H. Compatible with campervan? tidak

I. Phone coverage
Semua telco full bar

J. Security / safety
Owner stay di campsite

IKLAN

Ni ada i beberapa keping gambar
Sorryla tak dan nak snap gambar proper sikit maklumlah camping dengan baby mana dan je

Overall i puas hati sebab i rasa tempat ni cantik,tak crowded ( masa i stay tu i dengan family i je ada so pulau tu macam kami punya )

Nak tahu lebih lanjut sila contact no yg tertera
Harap post ni membantu

Artikel Berkaitan:

Boleh Pusing Satu Lembah Klang Hanya RM15 Untuk 4 Orang Dengan Naiki Tren & Bas!

Lari Dari Kebiasaan Bercuti. Bawa Family Layan Selangor Fruits Valley Sambil Makan Buah!

Trip Santai 3H2M Di Penang. Lelaki Kongsi Itinerary Boleh Dilakukan Sepanjang Bercuti Di Pulau Mutiara!