klia-terminal-evening-view

Kenaikan harga tiket penerbangan membebankan orang ramai sejak kebenaran merentas negeri di benarkan untuk memulakan pergerakan ke destinasi jauh. Ada syarikat penerbangan mengenakan harga melebihi 300 peratus sangat meresahkan ramai rakyat Malaysia.

Kenaikan harga tiket penerbangan bukan sahaja membebankan guru dari semenanjung untuk kembali bertugas di Sabah dan Sarawak. Sebaliknya, ibu bapa yang mempunyai anak ditawarkan melanjutkan pengajian di pusat pengajian di Sabah dan Sarawak turut terbeban dengan kenaikan itu.
MAS Tawar Diskaun 20 Peratus Bagi Tiket Penerbangan Domestik Khas Untuk Pelajar, Guru & Pensyarah

MAS Tawar Diskaun 20 Peratus Bagi Tiket Penerbangan Domestik Khas Untuk Pelajar, Guru & Pensyarah

Kerajaan terpaksa menegur syarikat penerbangan dan ada yang memberi reaksi positif. Antaranya Malaysia Airlines Berhad bersetuju memberi diskaun 20 peratus tambang penerbangan domestik kepada guru, pensyarah dan pelajar. Hasil perbincangan antara Kerajaan, Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (MAVCOM) dan MAB:

IKLAN
IKLAN
IKLAN
  • Tarikh penempahan bermula dari 9 Julai sehingga 10 Ogos untuk tarikh perjalanan dari 10 Julai sehingga 30 November 2020.
  • Diskaun boleh diperolehi melalui tempahan atas talian dengan memasukkan kod promo yang akan diumumkan melalui Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT).
  • Diskaun sebanyak 20 peratus kepada pelajar melalui program MH Explorer yang boleh diperolehi dengan menjadi ahli MH Explorer melalui sesawang rasmi Malaysia Airlines. Diskaun pelajar ini akan terus dinikmati sehingga 30 November 2020 atau tempoh keahlian tamat mengikut syarat keahlian MH Explorer.

MAS Tawar Diskaun 20 Peratus Bagi Tiket Penerbangan Domestik Khas Untuk Pelajar, Guru & Pensyarah

Diharap syarikat-syarikat penerbangan lain akan turut serta dalam usaha menurunkan harga tiket penerbangan. Bolehlah rakyat kita cuti-cuti dalam negara dengan senang hati tanpa terbeban dengan caj tambang pengangkutan udara yang terlalu tinggi.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI