Untitled design

Semua orang nak satu percutian yang sempurna tapi macam mana kalau tiba-tiba sekali tu kita kena scam dengan ejen atau agensi pelancongan penipu? Confirm haru percutian indah yang kita dah plan tu.

MyMotac Apps, Benda Paling Senang Korang Boleh Guna Nak Elak Ejen Holiday Penipu

Saban hari, kita mesti akan dengar ada Makcik Kiah hujung kampung tu kena tipu nak pergi bercuti ke London, Pak Cik Leman Tok Siak Surau kena tipu duit pergi umrah, Uncle Liong kena tinggal flight pergi China. Macam-macam lagi penipuan yang berlaku.

IKLAN

So demi mengelakkan perkara ni terjadi, sebenarnya ada cara untuk kita elak benda-benda scam ni dari terjadi dekat diri kita. Jom kita tengok apa tips yang boleh kita buat nak elak benda-benda macam ni berlaku.

Caranya cukup mudah, download sahaja apps MyMotac dekat telefon bimbit masing-masing then check sama ada agensi pelancongan yang korang nak follow tu berdaftar dengan kementerian atau tak.

IKLAN
MyMotac Apps, Benda Paling Senang Korang Boleh Guna Nak Elak Ejen Holiday Penipu MyMotac Apps, Benda Paling Senang Korang Boleh Guna Nak Elak Ejen Holiday Penipu

Kalau tak ada rekod, itu maknanya agensi tu tak berdaftar dan korang jangan ambil pakej dengan dia. Korang kena amik pakej dari syarikat pelancongan yang berdaftar sebab kalau ada apa-apa kes, senang nak buat tuntutan di mahkamah.

IKLAN

Mudahkan? Semudah 1, 2, 3. So sebagai pengguna bijak, ayuh kita buat perubahan bersama.

MyMotac Apps, Benda Paling Senang Korang Boleh Guna Nak Elak Ejen Holiday Penipu

Sumber: Heavenly Escape Holiday

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI