Air lautnya yang jernih cukup indah. Pasir pantai yang halus pula memukau setiap pengunjung yang bertandang. Itulah keindahan Pulau Tioman. Mendengar namanya sahaja sudah tidak asing bagi kebanyakan kita, kerana pulau ini adalah pilihan pengunjung yang ingin bercuti di Pahang.

Menariknya di sini, air lautnya cukup jernih sehingga anda mampu melihat ke dasar lautan, ikan pelbagai jenis yang bebas berenang dan terumbu karang yang berwarna-warni. Lokasi ini juga cukup popular untuk aktiviti snorkeling dan selam skuba.

Tempat dan lokasi percutian dah best, tetapi mesti sumber kewangan pun kena mantap kan kalau nak rancang percutiaan ramai-ramai ni? No..no..! Walaupun bajet korang biasa-biasa sahaja, korang masih boleh berkunjung ke pulau cantik yang ada di Malaysia seperti Tioman. Ini perkongsian tip dan itinerari percutiaan bajet 3 hari 2 malam oleh saudari East Madia

Tarikh: 20-22Ogos 2020 ~ 3h2m

IKLAN
  • Lokasi resort: Aguna Resort, Kg Genting
  • Feri : 20/8/2020 – 1100 – Jetty Mersing – Kg Genting
  • 22/8/2020 – 1200 – Kg Genting – Jetty Mersing

Kos:

  • Bilik 3h2m Aguna Resrt = RM155/org
  • Tiket feri return = RM70
  • Pakej snorkeling = RM110
  • Hotel OYO 702 D View Mersing = RM22/org

Tidak termasuk

  • Makan
  • Sewa set Snorkeling = RM15-RM20
  • Cukai taman laut = RM5/person
  • Aktiviti tambahan lain
  • Duit minyak + tol

Itinerari‌:

Hari 1

  • Bertolak dr Putrajaya
  • Lunch di Restoran Kari Kambing 40 Hari
  • Bertolak ke Mersing
  • Check In di Hotel OYO 702 D View Mersing
  • Free & easy

Hari 2

  • Check out hotel
  • Naik feri ke Kg Genting (2 jam)
  • Check in resort
  • Berendam dan photoshoot di pantai

Hari 3

  • Breakfast
  • Snorkeling di Tulai
  • Dinner

Hari 4

  • Breakfast di resort
  • Check out
  • Naik feri balik ke Mersing (2 jam)
  • Perjalanan balik ke Putrajaya

Jom la masuk pulau!

Klook.com