Syarikat penerbangan yang berpangkalan di Dubai, Emirates, telah mula menjalankan ujian darah terhadap penumpang di lapangan terbang sebelum menaiki pesawat.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh syarikat penerbangan itu, ujian darah itu mula dijalankan minggu lalu di Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai, di mana penumpang yang menaiki penerbangan ke Tunisia perlu menjalani ujian sebelum berlepas.

IKLAN

 

Keputusan ujian darah itu diperoleh dalam masa 10 minit. Emirates mendakwa, mereka merupakan syarikat penerbangan pertama di dunia yang melakukan ujian sedemikian.

IKLAN

Emirates merancang untuk meningkatkan kemampuan pengujian di masa depan dan memperluasnya ke penerbangan lain. Ini akan membolehkan pihak pengurusan memberi pengesahan segera kepada penumpang Emirates yang melakukan perjalanan ke negara yang memerlukan mereka menunjukkan pengesahan saringan COVID-19. Bagaimanapun, syarikat penerbangan itu tidak memaklumkan jika keputusan ujian darah terbabit akan mempengaruhi kebenaran menaiki pesawat.

IKLAN

 

Sumber: Astroawani

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI