Foto: my.linkedin.com

Peserta Program Malaysia Rumah Keduaku (MM2H) yang telah berada di Malaysia sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan serta telah melalui proses kuarantin dan saringan COVID-19 dibenarkan masuk ke Sarawak tanpa perlu dikuarantin semula.

Keputusan itu selaras dengan Prosedur Operasi Standard (SOP) terkini. Jika mereka telah menjalani kuaranti selama 2 minggu seperti yang dikehendaki kerajaan ketika menjejakkan kaki di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), dan dipati negetif COVID-19 peserta MM2H dialu-alaukan masuk ke Sarawak tanpa perlu menjalani sekali lagi kuarantin seperti sebelum ini.
Peserta ‘Program Malaysia Rumah Keduaku’ Dibenarkan Masuk Sarawak

Foto: MalayMail

IKLAN

Selain itu, perkhidmatan bas ekspres, bas berhenti-henti sudah dibenarkan beroperasi penuh manakala bas dan van sekolah dibenarkan beroperasi penuh mulai 24 Jun 2020 seperti yang telah diumumkan Kementerian Pendidikan.

IKLAN

Operator perjudian yang telah dilesenkan oleh Kementerian Kewangan, juga dibenarkan beroperasi dan pasar malam, pasar siang, pasar minggu dibenarkan beroperasi mulai hujung minggu ini.

IKLAN

Foto:my.linkedin.com | Sumber: Bernama

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI