Pulau Redang adalah antara pulau terkenal di Malaysia yang menjadi pilihan ramai pasangan untuk berbulan madu atau meraikan sambutan ulangtahun perkahwinan. Bahkan, pulau ini juga sangat sesuai menjadi lokasi percutian keluarga atau 'gathering' bersama teman-teman.

Bukan sahaja merupakan pulau yang sangat indah untuk diterokai, malah banyak tempat menarik di sekitar Pulau Redang ini boleh dikunjungi seperi Pantai Pasir Panjang, Pantai Teluk Kalong, Pantai Teluk Dalam, dan Taman Marin. Pulau Redang boleh diakses menerusi beberapa jeti yang ada di sana seperti Jeti Shahbandar, Jeti Merang atau Jeti Penarik.

Bercadang ke Pulau Redang untuk percutiaan bersama teman-teman? Ini tip dan panduan perkongsian daripada Siti Raudhah

Trip Redang & Jalan2 Cari Makan Terengganu 27-30 Aug 2020

Pakej Redang – RM290/pax 3H2M all in, triple sharing room.
Ktorg ambik pakej direct ngan Redang Lagoon. Ni harga utk half weekend. Lain2 rate utk weekend ngan weekdays tapi beza sikit je.

IKLAN
  • Pakej ni dah termasuk :

-Tiket feri dari Jeti Shahbandar ke Pulau Redang – Return trip. Jeti Shahbandar ni berdekatan Pasar Payang. walking distance. Feri ambik masa 1.5-2 jam utk smpai pulau. lama jugak.
-2x breakfast, 2x lunch, 2x afternoon tea, 1 bbq dinner,1 normal dinner – Makan overall sedap. Sambal belacan terbaik. Patut buffet tapi sebab COVID-19 so mereka hidangkan. Tak sempat lapar dah makan lagi.Tak perlu bawa makanan banyak-banyak, end up tak sempat makan pun. huhu..
-3x snorkeling trips
-Bilik ada aircond – bilik sangat basic. tv tak ada…untuk kami ok je sebab masa kat bilik pun tak lama. Balik dah penat terus tidur je.




Pakej x termasuk:

  • Parking kereta kat Jeti Shahbandar ni RM35 utk 3 hari (bayar sendiri)
  • Turtle trip (5 ptg)- RM40/pax – Bayar asing sebab ni optional. Tapi serius berbaloi.
  • Tiket untuk marine park RM5 tapi marine park tutup masa kami datang tu
  • Snorkeling equipment rental RM10 utk mask & snorkel, RM10 utk life jacket


Overall puas hati. Bot dengan feri pon tak crowded.

Dah habis trip di Redang, kami stay 1 malam di pekan, nak jalan-jalan cari makan pula. Kami pilih stay di Arena Boutique Hotel book melalui booking.com. RM124/night utk Superior Family 3orang . Bila sampai hotel,mereka upgradekan free ke deluxe Family 4 room (2 queen bed). Serius hotel ni lawa, selesa sangat mcm baru renovate or memang baru tak pasti pula. parking ada kat belakang hotel cuma kene mintak slip parking kat reception counter so free parking.

Hasil JJCM dptla merasa Nasi Dagang Atas Tol yg femes tu. Gigih beratur paling awal. Pastu layan celup tepung kat luar airport tu.

Jom cuti-cuti Malaysia~

Klook.com