Bukan setiap hari kita dapat dengar berita-berita yang membanggakan dan pengiktirafan yang diterima oleh Taiping sebagai bendar ketiga terbaik di dunia boleh membuatkan hidung kita ‘kembang-kempis’ berbangga dengan pencapaiaan tersebut.

Taiping menerima anugerah itu bagi kategori Anugerah 100 Destinasi Lestari Terbaik Dunia pada Anugerah Peringkat Antarabangsa Bagi Pelancongan Lestari Dunia 2018 di Berlin, Jerman baru-baru ni.

Apa yang buat Taiping layak menerima anugerah sehebat itu?

Jawapannya, sudah tentu usaha penduduk dan komuniti bandar Taiping itu sendiri yang membuatkan Taiping berjaya merangkul anugerah bandar ketiga terbaik dunia.

IKLAN

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Taiping, Datuk Abd Rahim Md Ariff turut menyeru supaya seluruh penduduk dan komuniti Taiping terus berusaha memastikan bandar Taiping ini sentiasa bersih, terpelihara dan terhindar dari kekotoran sampah serta kerosakan alam sekitar.

IKLAN

Selain daripada Taiping di tempat ketiga, Ljubijana di Slovenia dinobatkan sebagai pemenang pertama manakala Vancouver di Kanada memenangi tempat kedua.

IKLAN

Semoga dengan anugerah dan pengiktirafan ini, bandar Taiping akan terus maju jaya dan berjaya dalam merancakkan industri pelancongan di sana.

TAHNIAH TAIPING!

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI