sarawak

Bengoh Range terletak di Padawan, Sarawak diliputi alam semula jadi yang menghijau, gunang-ganang, tasik, air terjun, serta pemandangan menakjubkan. Pelancong yang datang ke sini rata-rata menggambarkan suasana indah di destinasi ini umpama berada di kawasan penggambaran filem ‘Jurassic World’.

Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak

Ia boleh dianggap sebuah permata tersembunyi bagi Bumi Kenyalang. Lokasi ini juga dikenali sebagai Empangan Bengoh yang merupakan kawasan tadahan air. Pemandangan di lokasi ini begitu indah dan lebih menarik, terdapat air terjun yang cantik di hulu empangan sehingga ada inap desa dibina sebagai lokasi penginapan untuk menarik kunjugan ramai. Aktiviti ekopelancongan di sini juga semakin popular, diusahakan oleh penduduk tempatan, malah turut menjadi tumpuan bagi kaki pancing.

IKLAN

Perkongsian foto-foto cantik di facebook daripada Aizaharwani MJ di lokasi ini pasti memberi lebih keterujaan untuk kalian sampai ke sini suatu hari nanti.

Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak Umpama Dunia ‘Jurassic World’. Si Gadis Kongsi Foto Kembara ‘Menakjubkan’ Ke Bengoh Range, Sarawak

IKLAN

IKLAN

“Pengembaraan hari ini, saya menemui permata tersembunyi Bengoh Range di Padawan Sarawak. Ia memerlukan pendakian selama kira-kira 4 jam. Saya pergi ke empat air terjun iaitu Curtain, Koring, Pe’an dan Susung. Pemandangannya sangat menakjubkan umpama adegan daripada filem Jurassic World. Daripada semua tempat yang saya kunjungi hari ini, pemandangan paling eksotik dan kemuncak kepada pendakian hari ini adalah pemandangan dari Kampung Sting, di mana anda dapat melihat 180° pemandangan dari Empangan Bengoh & Banjaran Bengoh,” tulisnya menerusi ruangan kapsyen.

Menarik bukan? Jom cuti-cuti Malaysia~

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI