Ipoh, Perak pernah diiktiraf portal pengembaraan dunia, Lonely Planet sebagai antara 10 wilayah terkemuka dunia untuk dilawati kerana mempunyai banyak lokasi warisan yang cantik di sekitar.

Gua Kek Look Tong merupakan salah satu destinasi menarik yang menjadi tumpuan ramai pengunjung tempatan dan luar jika ke Ipoh. Terletak berdekatan Gunung Rapat dan 5 km dari bandaraya Ipoh, destinasi ini terkenal dengan gua batu kapur yang besar.

Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’

IKLAN

Pada sekitar tahun 1960, gua ini dijadikan tapak perlombongan bijih timah. Kini menempatkan sebuah tokong Buddha yang telah menerima pelbagai pengiktirafan dan anugerah kerana keindahan landskap taman disebalik gua ini. Pemandangan disekitar kawasan ini begitu indah.

IKLAN

Banyak tarikan menarik diwujudkan di sekitar kawasan ini untuk pengunjung beriadah dah bersantai. Antaranya aktiviti air mengelilingi tasik.

IKLAN

Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’ Wah Seronok! Port Beriadah Di Ipoh, Kayuh Itik Keliling Tasik ‘Gua Kayangan’

image via Oh My Perak & Perak Press

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI