Sebut saja jeli petroleum pasti ramai yang akan kenal dengan produk ini dan jenama yang selalu digunakan di kalangan pengguna di negara kita adalah Vaseline.

Jeli petroleum ini telah dikomersialkan sejak 150 tahun yang lalu dan anda perlu tahu bahawa jeli petroleum ini antara produk ajaib yang murah dan mempunyai banyak kelebihan tersendiri.

5 Kegunaan Jel Petroleum Untuk Anda Yang Aktif Bercuti Dan Melancong

Kelebihan yang ada pada produk ini sangat sesuai untuk kegunaan anda ketika travel ke satu-satu tempat atau satu-satu negara. Boleh dikatakan, setiap beg pelancong pasti akan mempunyai sekurang-kurangnya satu botol jel petroleum ini sebagai simpanan mereka.

IKLAN

Melegakan kekeringan kulit kaki

Kaki merupakan anggota badan yang sering digunakan dalam pekerjaan seharian kita. Jadi ketika anda sedang bercuti ke kawasan yang mempunyai suhu panas ataupun sejuk sehingga menyebabkan berlakunya kekeringan kulit kaki, anda boleh gunakan jel petroleum ini untuk mengurangkan kekeringan tersebut sebelum merekah dan menyebabkan luka dan pedih pada permukaan kulit.

Minyak wangi tahan lebih lama

5 Kegunaan Jel Petroleum Untuk Anda Yang Aktif Bercuti Dan Melancong

Kalau orang travel dan sukar untuk berjumpa tempat untuk mandi, mereka selalunya akan menggunakan pewangi untuk mengekalkan bau badan dan jel petroleum adalah antara bahan yang dapat membantu untuk mengekal bau minyak wangi pada badan. Caranya adalah sapukan jel petroleum pada bahagian yang telah anda semburkan pewangi, baunya akan bertahan lebih lama daripada biasa.

IKLAN

Boleh gantikan produk kecantikkan

Anda juga boleh gunakan jel petroleum untuk gantikan produk kecantikkan kalau habis semasa bercuti. Malah, jel petroleum ini juga boleh digunakan untuk memberikan wajah anda kelihatan lebih segar dan sihat berbanding biasa. Contohnya, sapukan sedikit jel petroleum pada kening mata. Ia boleh mengelakkan kening mata anda nampak kering dan lebih segar berbanding biasa.

Lindungi bibir

5 Kegunaan Jel Petroleum Untuk Anda Yang Aktif Bercuti Dan Melancong

IKLAN

Seperti yang saya sebutkan di atas tadi, jel petroleum ini juga mampu untuk mengurangkan rekahan pada bibir akibat daripada faktor perubaha cuaca yang berlaku sekiranya anda bercuti ke satu-satu tempat. Sapukan segera pada bibir untuk elakkan bibir anda luka. Kalau luka nak makan pun susah.

Kaki dan tangan

Bagi lelaki yang aktif bersukan seperti berbasikal dan sebagainya, jel petroleum ini berguna untuk mengelakkan berlakunya kemelecetan atau itirasi pada tangan dan sebagainya. Caranya adalah dengan menyapu pada celah-celahan badan anda. Selain itu, sapukan juga pada kulit untuk mengekalkan kelembapan pada permukaan kulit.

5 Kegunaan Jel Petroleum Untuk Anda Yang Aktif Bercuti Dan Melancong

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI