Kalau di Malaysia kecoh tentang aplikasi Sugarbaby, di Jepun sudah lama wujud platform Rent A Girlfriend. Menariknya kalau Sugarbaby lebih menjurus kepada kancah maksiat tapi platfrom ini dibina di Jepun khusus untuk ajakan teman minum-minum sahaja kerana orang Jepun memang sibuk bekerja dan mereka tiada banyak masa mencari kekasih. Jadi Rent A-Girlfriend ini diwujudkan bagi yang nak ajak berborak, tak lebih dari itu.

Bacalah perkongsian Catatan Zunita Di Jepun yang banyak berkongsi kisah menarik dari negara Matahari Terbit ini kerana menetap di sana.

Sekarang ni kecoh betul pasal Sugarbaby kan?

Mungkin ada pernah dengar, dekat Jepun ada sesuatu yang dipanggil perkhidmatan “Rent-a-Girlfriend” atau perkhidmatan ‘Kekasih Sewa’.

Menariknya, perkhidmatan ‘Kekasih Sewa’ ni amat berbeza dari Sugarbaby sebab hubungan dalam ‘Kekasih Sewa’ ni adalah purely professional manakala Sugarbaby tu erm.. paham-paham aje lah kan. Huhu.






IKLAN

Perkhidmatan ‘Kekasih Sewa’ ni senang cakap adalah perkhidmatan “beli” masa seseorang untuk teman dan layan dialah.

Layan tu macam pergi karaoke ke, pergi makan, pergi tengok wayang dan sebagainya. Ianya adalah hubungan professional, maksudnya tak dibenarkan lebih dari tu macam sebarang hubungan seksual, bagi hadiah mahal-mahal, ataupun luahan perasaan. Purely teman keluar sahaja.

Perkhidmatan ni pun tak la murah, sejam servis berharga lebih kurang ¥6000 (RM240) dengan minimum sewaan adalah 2 jam (RM480). Tapi kalau nak sewa kali kedua dengan orang yang sama, ada tambahan bayaran iaitu sebanyak ¥2000 (RM80).

IKLAN

Kenapa servis macam ni boleh popular dekat Jepun? Sekadar teman je pun, kan?

Sebab orang-orang Jepun ni tak ada masa nak cari kekasih. Mereka ni sibuk dengan kerja sampai ada yang hilang keyakinan untuk bercakap dengan perempuan. Jadi kalau sewa kekasih macam ni, tak perlu nak risau pasal skill, sebab diorang bayarkan. Pandai ke tak pandai cakap, masih akan dilayan oleh perempuan tu.

Pelik?

IKLAN

Ye, di Jepun ni anything is possible.

Dan jangan terkejut kalau saya cakap di Jepun ni juga ada perkhidmatan “Rent-a-Goat”, ya perkhidmatan sewa kambing!

Oh my goat!
.
#CatatanZunitaDiJepun