denai kabus

Aktiviti dan percutian luar seperti berkhemah semakin mendapat perhatian ramai terutama rakyat Malaysia.

Aktiviti sebegini sebenarnya bukan saja dapat mempromosikan lokasi perkhemahan tempatan kepada orang ramai, juga memberi pendedahan percutiaan alam kepada keluarga tersayang. Perkongsian daripada saudara Hafez Iftiqar Termizi ini sangat berlainan daripada trip ‘family camping’ yang lain. Mana tidaknya, selain bersantai bersama keluarga dalam suasan alam sekitar yang damai, banyak aktiviti lain yang boleh dilakukan bersama keluarga. Nampak menarik sangat.

Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing

Ikuti perkongsiannya.

IKLAN

Untuk aktiviti ‘family camping’ kalian yang akan datang, boleh pertimbangkan untuk ke Denai Kabus di Gerik, Perak untuk dipacak khemah. Di sini tenang dengan suasana kampung, refleksi salah satu motto Denai Kabus, ‘Kampong Atmosphere with a Twist.’

Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing

IKLAN

Ada banyak aktiviti ‘ngam’ dengan budak-budak seperti memancing, bermain dengan haiwan-haiwan jinak dan mandi air bukit. Kalau memancing tak dapat ikan besar, 90% (kira dapat A kalau exam) akan dapat ikan kecil terutama anak ikan tilapia. Aktiviti lain yang boleh dilakukan di sini seperti ATV dan berkayak pun ada untuk kanak-kanak yang besar sikit. Jadi boleh dikatakan, budak-budak tak boring lah di Denai Kabus.

IKLAN

Campsite dipasang lampu pada waktu malam, kalau jumlah campers kecil, walkie talkie dibekalkan jika perlu. Krew Denai Kabus sentiasa ‘available on site’ untuk bantu pengunjung. Kalau nak buat ‘campfire’ pun boleh, krew siap sediakan kayu bakar tanpa caj tambahan. Kalau malas masak, boleh pula pakejkan makan sampai 6 kali sehari kalau grup besar atau makan malam/sarapan kalau grup kecil.

Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing Denai Kabus, Lokasi Ideal Untuk ‘Family Camping’. Paling Best Ada Port Memancing

Sumber: Hafez Iftiqar Termizi via Family Camping Malaysia

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI