Jika impikan destinasi percutian ala-ala di sebuah perkampungan berkonsepkan English, apa kata ke The Cottage Homes, Port Dickson.

Siapa kata bercuti dalam negara tidak seronok? Walaupun tidak ada salji atau musim sejuk, setidak-tidaknya Malaysia mempunyai pelbagai konsep percutiaan yang begitu menarik.

Mencari lokasi best di Port Dickson? Ini perkongsian daripada Jassa Li

HOMESTAY ENGLISH STYLE RM180 DI PORT DICKSON

IKLAN

Disebabkan ramai FB friends mommy yang dm tanya pasal tempat mommy stay ni, so mommy buat review lah okay. Untuk cuti awal muharram sehari ni, mommy plan nak bawa Anggun mandi mandi. So the nearest pantai dengan kitorang is PD. Drive dalam sejam je sampai. But kali ni kitorang decide nak tidur dekat PD. Selalu drive balik hari je. So kitorang gerak petang semalam. Gerak dalam pukul 4pm then sampai PD dalam pukul 5pm. Kitorang memang plan nak check in sehari je. Sebab memikirkan Jumaat kerja. Sampai je terus check in then pergi mandi pantai. Bestlah mandi pantai petang tak panas! Haha
Mommy memang suka sangat amik gambar. So mana mana tempat yang mommy pergi, mommy akan make sure ada port cantik nak amik gambar. Haha! So kali ni mommy pilih The Cottage Homes dekat PD ni.

As korang boleh tengok gambar gambar yang mommy share, homestay ni cantik sangat. Bertemakan English style. And paling best tempat ni environment dia private and tenang sangat sebab dalam kawasan kampung. Homestay ni bukan tepi pantai ya. But don’t worry, nak pergi pantai drive tak sampai 10minit pun.

For now, dekat dalam kawasan homestay ni cuma ada 4 unit je. 2 unit mini banglo and 2 unit studio cottage. Ada Banglo Daisy, Bluebell Cottage, Studio Lavender and Sunflower Cottage. If korang datang 1 family kecik macam kitorang, bolehlah stay dekat Studio Lavender. Mommy ada share gambar dalam studio macam mana. If korang family besar dalam 6 – 7 orang, boleh stay dekat mini banglo (Banglo Daisy / Bluebell Cottage). Untuk mini banglo ada 3 bilik ada aircond, lengkap meja makan and dapur.

Kalau deko and concept mommy bagi 100 marks! Sebab unit studio mommy and kawasan sekeliling sangat bersih and cantik. Ada banyak port cantik nak amik gambar and paling best ada swimming pool. Dapatlah Cik Anggun berendam puas puas. Dekat sini pun ada bbq pit if korang nak plan buat bbq feeling kat tempat cantik ni.

Untuk harga? Mommy rasa tempat ni sangat sangat berbaloi. Untuk studio harga serendah RM180 untuk 1 malam. Untuk mini banglo pula serendah RM400 untuk 1 malam.
So for those yang mencari tempat nak stay dekat PD, korang bolehlah pertimbangkan The Cottage Homes ni. Tak payah spend sampai RM1,600 satu malam untuk dapat tempat rehat puas hati macam ni.

Jom cuti-cuti Malaysia!

Klook.com