Apabila sudah lama berkahwin dan mempunyai cahaya mata, peranan setiap pasangan suami isteri semakin besar dan banyak. Ada kalanya tanggungjawab yang perlu dilaksanakan itu membuatkan kita kurang memberi perhatian kepada pasangan.

Oleh itu, ambil masa untuk memupuk kembali rasa cinta dengan pergi bercuti. Percutian bersama pasangan dan keluarga memberi peluang kepada anda berdua berehat seketika. Tidak kisah jika percutiaan tersebut berlangsung dalam masa yang singkat sekali pun, sedikit sebanyak mengingatkan anda kepada suasana romantik ketika bergelar pasangan kekasih atau bulan madu pada awal perkahwinan.

Tercari-cari idea trip bulan madu kedua dengan pasangan? Baca perkongsian pasangan Lala Velouette ini cara unik ‘percutian’ sambutan sempena ulang tahun perkahwinan ke-3 di Semporna Sabah : Our 3rd Wedding Anniversary Trip. Short yet meaningful.

Ok sharing sikit short trip 2 hari 1 malam di Nusakuya Resort, Semporna. Sebelum ni memang datang untuk snorkeling dan diving tapi kali ni memang datang untuk santai-santai, mandi laut dan bergambar untuk kenangan sempena anniversary kami yang ketiga tahun.

IKLAN

Kali ni kami pilih Nusakuya Resort sebab main point dia, view dari bilik memang awesome!! Setiap bilik ada tangga terus ke laut. Kalau ambil gambar confirm lawa! Sebelum ni pernah stay resort lain jugak tapi kali ni memang sis bagi view 10/10. Toilet dia pun cantik Selain tu bilik ini ada aircond, private bathroom, towel & electric pulak 24 hours. Sebab ada sebilangan waterhouse/resort cuma ada electric pada pukul 6 petang sehingga 6 pagi sahaja.

 

Aktiviti pulak boleh kayak, snorkeling dan memancing. Barang-barang snorkeling ada disediakan. Nak memancing boleh bawa rod sendiri. Trip pakej boleh runding. Pakej ini include boat transfer, full board breakfast, lunch & dinner. Memandangkan yang ini anniversary trip, mengadalah sikit nak room deco, candle light dinner dan breakfast in bed. Siap hidang lobster fuhh sedap!! Yang ni kena add on ye. Diorang cuma provide breakfast, lunch dan dinner dekat restaurant sahaja, kalau nak special tu kena add on.

Haa mana pengantin yang kahwin time PKP tu? Nak honeymoon oversea tak boleh kan? Tak payah pegi jauh-jauh. Datang sini honeymoon! Feeling macam dekat Maldives jugak ni. Besttt! Sesuai sangat kalau nak honeymoon!

BACA: https://www.libur.com.my/benda-boleh-honeymoon-sabah-buat-apa-pergi-tempat-lain-pulau-mabul-bohey-dulang-mantabuan-sibuan-memang-ohsem/

Gigih sis bawak dress nikah demi gambar. Siap bawak sekali portable steamer sebab nak iron baju nikah hahaha. Haa apa lagi tag lah pasangan korang tu ajak pegi sini. Bawak family, bawak anak, nak honeymoon, pegi dengan kawan haa semua best. Pergi ramai-ramai lagi murah. Lagi satu, pergi time sekarang ni tak ramai orang. Kami pergi time weekdays. Best! Senang nak ambil gambar sebab kurang gangguan. Ok done sharing!

 

Sumber: Lala Velouette

Klook.com