Taman Tema Keluarga Puteri Harbour di Negeri Johor telah menarik ramai pengunjung dengan menempatkan Sanrio Hello Kitty Town yang pertama di Asia Tenggara. Taman tema kedua dibina dalam kawasan Iskandar Malaysia di Nusajaya ini setinggi empat tingkat, menyediakan pengalaman unik dengan menampilkan tarikan karakter popular kanak-kanak seperti karakter The Little Big Club termasuklah Pingu, Bob the Builder dan Barney.

Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini

Namun baru beberapa tahun beroperasi, taman tema ini telah mengeluarkan pengumuman bakal menamatkan operasi pada hujung tahun ini.

IKLAN

Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini

Sebelum taman tema keluarga ini menamatkan operasinya, jom la singgah bawa anak-anak anda cipta kenangan di sini. Paling menarik perhatian tidak kira kanak-kanak atau dewasa sudah tentulah Sanrio Hello Kitty Town. Taman ini mengandungi pelbagai tarikan, aktiviti interaktif yang berteknologi tinggi dan permainan yang mengikuti tema Hello Kitty, dan rakan-rakan seperti karakter My Melody dan Little Twin Stars. Jangan lupa untuk singgah masuk ke rumah Hello Kitty yang comel lagi berwarna-warni. Pengunjung boleh merakam gambar kenang-kenagan di setiap sudut rumah seperti di ruang tamu, ruang makan, dapur, bilik air, bilik tidur dan ruang pakaian Hello Kitty.

IKLAN

Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini

Di The Little Big Club pula menawarkan aktiviti interaktif dan tunggangan yang bertemakan karekter kartun seperti Bob the Builder, Barney, Angelina Ballerina, Pingu dan Thomas & Friends. Lokasi taman tema ini juga merupakan yang pertama di dunia yang menggabungkan kelima-lima karekter kanak-kanak yang popular disatukan dalam sebuah taman tema. Bagi kanak-kanak pasti tidak akan melepaskan peluang menjelajah dunia Bob the Builder menggunakan idea kreatif mereka membantu Bob membina rumah-rumah di Bobsville. Selain itu, pengunjung dapat menyaksikan persembahan secara langsung oleh Barney & Friends serta menyertai pertandingan menari menggunakan imej janaan komputer animasi Angelina Ballerina.

IKLAN

Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini Jom Serbu ‘Bandar Sanrio Hello Kitty’ Sebelum Ditutup Hujung Tahun Ini

Pelbagai kemudahan lain turut disediakan kepada pengunjung terutamanya yang berkeluarga. Contohnya seperti lokasi untuk menjamu selera ada disediakan di setiap tingkat taman tema ini. Red Bow Café terletak di tingkat bawah sekali manakala Cinnamoroll Café dan MC Bunn masing-masing di tingkat dua dan tiga. Taman tema Keluarga Puteri Harbour ini pasti memberi keselesaan kepada seisi keluarga untuk berhibur selain merupakan taman tema indoor yang membantu menghalang anak anda terdedah kepada cuaca panas matahari ataupun hujan.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI