Pulau Pinang merupakan antara negeri yang sering menjadi tumpuan kita untuk bercuti sambil makan-makan, beriadah dan berhibur.

Jika anda merupakan individu yang suka bergambar, masukkan lokasi viral menarik di Pulau Pinang ini untuk disinggah. Port ambil gambar memang cantik-cantik di dua lokasi seperti di Pulau Jerejak dan Kampung Agong.

  • Pulau Jerejak – Pelbagai tarikan menarik tersedia di sini. Lebih-lebih lagi buat anda yang gemar merakam gambar kreatif atau berswafoto. Port-port ambil gambar seperti berada di luar negara.
  • Kampung Agong – Lokasi ekopelancongan, membangkit nostalgia kehidupan kampung Melayu tradisi lalu. Kampung Agong lokasi yang sangat disarankan untuk anda yang gemar bergambar berlatar belakangkan panorama desa selain merasai sendiri suasana kampung tradisi. Banyak aktiviti yang boleh dilakukan di sini. Paling utama, pastikan anda mengambil kesempatan untuk merakam gambar menarik di setiap sudut di sini.

Oleh: Pieya Aris

  • Hari 1

Pulau Jerejak (bot in 3pm-bot out 7.45pm)
Tempat yang sangat cantik untuk spot bergambar..better tunggu sunset disini..malam lagi meriah suasananya..disuggestkan bawak makanan..lepak2 n makan2 sambil ambil gambar..

IKLAN

Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong

  • Hari 2

Kg Agong
Sebuah perkampungan yg damai dan menenangkan..disini jugak disuggestkan bawak bekalan makanan..ada disediakan pondok utk lepak2 n makan2..banyak spot utk bergambar.

IKLAN

Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong

IKLAN

Hostel: The 80’s guesthouse, love lane (twin room+shared bathroom)

Lokasi Viral Ambil Gambar. Sharing Trip 2H1M OOTD Penang Di Pulau Jerejak & Kampung Agong

Bajet:

  • Flight+hostel =rm80(Airasia)
  • Seraya Car Rental= rm200 (rm100/day-axia)
  • Petrol =rm30
  • Pulau Jerejak = rm20/pax
  • Kg Agong = rm7/pax (makanan luar+rm5)
Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI