Sabah menjadi destinasi popular bagi yang mahu menghabiskan cuti tahunan setelah dibenarkan rentas negeri tempohari.

Selain Kundasang yang sering dikunjungi, ada lagi beberapa destinasi menarik boleh dilawati. Antaranya Nusakuya Resort yang terletak di Semporna Sabah.

Perkongsian Nur Manarina memberitahu pengalamannya bercuti di sana yang dirancang pergi sendiri tanpa mengambil mana-mana pakej.

Momen Best Cuti Hujung Tahun Di Nusakuya Resort

Short review from me

Ramai yang tanya ambik package mana dengan siapa, sorry saya tak pandai pakai package semuanya book/redah sendiri kecuali snorkeling trip ke pulau-pulau, wajib ambik package sebab masuk pulau sana agent kena register permit. So nusakuya ni uolls boleh book direct dengan resort, number katt fb or ig ok

Resort ni iolls rasa paling sesuai kalau bawak anak-anak, sebab setahu saya ni je resort yg ada tangga dari bilik turun ke laut kat Semporna ini (Tula sampai 3 kali turun naik mandi budak-budak ni)

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Banyak jugak resort atas air kt sini, dari murah ke mahal pilih jek ikut bajet kekayangan uolls

Rasanya boleh book untuk march 2022 & ke atas je ye sebab resort ini dah fully book sampai jan-feb 2022. Rezeki anak-anak laa masa tanya ada 1 je bilik kosong, Queen room & kitaorang kena add extra bed untuk 5 beranak

-Ada 2 jenis bilik, QUEEN & TRIPLE room
-Harga dia RM8xx per night untuk Queen Room include Boat Transfer, Breakfast, Lunch & Dinner.
-Extra Bed RM75 + Boat Transfer RM75
– (Bwak maggi cup banyak-banyak ya standby untuk malam sebab sini takde mini mart etc)
-Sewa transparent boat RM25/30mins
-Lunch (buffet)
-Dinner (Siap hidang atas meja)
-Breakfast (buffet)
-Electricity 24 hours, aircond je 6pm-6am

IKLAN

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Recommended duduk la 2 malam baru puas & boleh relax lama sikit lagi-lagi time malam feeling dia tu release stress betul

Check in 11am, boat akan pickup di jetty Semporna. Sampai-sampai je terus orang reception tanya nama terus bawak ke bilik, smooth bukan

Nak tengok turtle, boleh lepak kt area reception. Kalau tapak sulaiman, merata ye depan bilik bersepah

Masuk bilik, chill-chill dekat balcony dia pekena angin laut sambil tunggu waktu lunch. Lepas lunch masuk bilik terus terjun depan bilik, anak naik tido kejap, bangun eh terjun balik. Begitulahh routinenya smpai kepetang!

IKLAN

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Bila anak-anak dah penat berendam 1 hari, malamnya lepas dinner diorang akan tidur awal so mak-mak boleh rilex coffee2 dengan husband sambil layan angin laut

2nd day boleh cari trip island hopping ke pulau-pulau kst Semporna, ada 8 pulau boleh pilih paling best ofcourse Mabul

Ok next post la kita share amik package island hopping dengan siapa

IKLAN

Info masuk Sabah
*Tak perlu swab test & Fully Vaccinated. (kami fly 28 nov, 1 dec umum takpayah swab. Badmood betul
*Sila book flight sehari awal daripada tarikh check in resort-resort atas laut ini (utk elakkkan rushing kalau flight delay/reschedule since boat untuk masuk ke resort-resort ini ikut jadual diorang). Bawak maggi cup banyak-banyak kt sini susah betul cari

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Nusakuya Resort Di Semporna Sabah, Penginapan Atas Air Beri Momen Best Sempena Cuti Hujung Tahun

Ok tujelaa review doplosen, InsyaAllah must repeat!
#semporna2021 #mysmallfamily

Artikel Berkaitan:

5 Lokasi Cantik & Menarik Untuk Diterokai Di Sabah & Sarawak, Cantik Bak Lukisan!

5 Pulau Privasi Terbaik Tersembunyi Di Sabah, Selama Ini Kita Tak Tahu

Belanja RM150K Selama 22 Hari Travel Ke Eropah. Cik Epal Puas Hati Nikmati Keindahan Santorini, Greece!