Ada yang melompat gembira apabila beberapa jenis sukan seperti badminton, tenis dan joging termasuk berbasikal telah dibenarkan untuk lakukan ketika ini.

Walaupun orang ramai dibenarkan untuk melakukan beberapa sukan yang dibenarkan, namun anda tidak boleh menjalankan aktiviti ini seperti ‘kebiasaan’ kecuali dengan syarat mengamalkan penjarakkan sosial.

Minggu lalu, Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan mengenai aktiviti sukan yang tidak melebihi 10 orang dibenarkan bermula 4 Mei.

IKLAN

Dengan kebenaran yang telah diberikan, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur telah membuka taman-taman rekreasi di bawah seliaan pihaknya bermula hari ini (4 Mei 2020) selepas ditutup sejak Mac lalu ketika Perintah Kawalan Pergerakan.

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur akan membuka taman rekreasi tersebut namun akan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

IKLAN

Antara taman-taman di Kuala Lumpur termasuklah Taman Tasik Perdana, Taman Bukit Kiara, Taman Tasik Titiwangsa, Taman di Kepong dan beberapa taman rekreasi lain.

IKLAN

Semua Taman Rekreasi Di Kuala Lumpur Dibuka Hari Ini

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI