Selain menawarkan hidangan yang lazat dan khidmat yang baik, hiasan dalaman juga memainkan peranan yang penting untuk menarik perhatian pelanggan. Kafe yang menawarkan suasana yang selesa dan pengalaman yang menarik akan memberi kepuasan kepada para pelanggan, di samping mempunyai potensi yang tinggi untuk mendapat sambutan di laman media sosial.

1) Bukku Cafe, Klang

Pilihan 5 Kafe Tampil Dengan Estetika & Gaya Unik Tersendiri Di Selangor
Bukku Cafe

Sebuah kafe yang terletak di Bandar Bukit Raja, Klang, Bukku merupakan perkataan dalam bahasa Jepun yang bermaksud buku. Suasana kafe ini sangat menenangkan dengan hiasan dalaman yang minimalis.

Kafe Bukku ini amat sesuai kepada mereka yang gemar membaca buku sambil menikmati secawan kopi. Selain itu, antara hidangan yang harus anda cuba adalah “Salted Egg Yolk Croissant” ataupun “Lemongrass Chicken Rice”. Jom ajak kenalan anda bersantai di sini!

2) La Fleur X Uniqorn, Sunway Geo Avenue

Pilihan 5 Kafe Tampil Dengan Estetika & Gaya Unik Tersendiri Di Selangor
La Fleur X Uniqorn

Sekiranya anda seseorang yang suka pada warna merah jambu, pasti anda tidak mahu lepaskan peluang untuk pergi ke kafe ini! Kafe ini bernama La Fleur x Uniqorn yang terletak di Sunway Geo Avenue, dan ianya menawarkan kepada anda kafe yang berkonsepkan “unicorn” dan berlatarkan warna merah jambu.

Hiasan dalaman yang menarik juga membuatkan ramai orang menjadikannya sebagai tempat untuk mengambil gambar “OOTD”. Menariknya lagi, anda berpeluang untuk membuat “coffee art” pada kopi anda sendiri di sini!

IKLAN

3) 2D Bubble Tea Cafe, Subang Jaya

Pilihan 5 Kafe Tampil Dengan Estetika & Gaya Unik Tersendiri Di Selangor
2D Bubble Tea Cafe

Kafe lukisan 2D yang sangat unik ini akan membuat anda terpegun! 2D Bubble Tea Cafe ini terletak di SS15, Subang Jaya. Kafe ini menawarkan lukisan yang mengetengahkan konsep Mesir Purba, dan ianya sesuai dikunjungi untuk semua peringkat umur.

Menu utama yang menjadi kegilaan orang ramai adalah air “bubble tea” yang mempunyai pelbagai perisa – pastikan ada cuba salah satu daripada perisa yang ditawarkan! Apa yang penting jika anda ke sini adalah untuk tidak lupa mengambil gambar kerana hiasan kafe ini sangat cantik dan unik!

4) Little Salty Cafe, Hulu Langat

Pilihan 5 Kafe Tampil Dengan Estetika & Gaya Unik Tersendiri Di Selangor
Little Salty Cafe

Inginkan suasana yang tenang dan mempunyai pemandangan yang indah sambil menikmati hidangan anda? Little Salty Cafe, terletak di Bukit Ampang adalah tempat yang sesuai untuk anda! Nikmati secawan kopi sambil menikmati keindahan pemandangan bersama rakan-rakan mahupun pasangan anda.

IKLAN

Selain dapat melihat keindahan ibu kota yang amat mempesonakan, Little Salty Cafe juga menyajikan seleksi menu yang sangat menyelerakan! Menu yang harus anda pesan adalah menu popular mereka iaitu “Dark Heaven Waffle”. Jadi, jangan lupa untuk rasai pengalaman ini!

5) The Teddy Cafe, Petaling Jaya

Pilihan 5 Kafe Tampil Dengan Estetika & Gaya Unik Tersendiri Di Selangor
The Teddy Cafe

Kafe yang terletak di Petaling Jaya, The Teddy Cafe merupakan sebuah tempat untuk bersantai yang membawakan tema beruang yang comel! Anda masuk sahaja kafe ini, anda akan lihat pelbagai jenis beruang di setiap sudut kedai.

IKLAN

Menariknya lagi, hiasan beruang tersebut turut dihias pada makanan dan minuman — ianya sangat comel dan menonjol! Anda pasti akan berpuas hati dengan pengalaman di The Teddy Cafe ini.

Seleksi kafe ini juga sesuai dijadikan sebagai tempat untuk mengambil gambar untuk dikongsikan di laman media sosial anda. Singgah sahaja tempat-tempat yang telah disenaraikan di atas jika berpeluang satu hari nanti dan pastinya apabila tamat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kelak! – #ImagineNowExperienceSoon!

Di samping itu, adalah diingatkan, ianya adalah tanggungjawab kita semua untuk sentiasa berdisiplin dalam mematuhui prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh pihak Majlis Keselamatan Negara dalam memastikan penjarakan sosial, memakai topeng muka setiap masa, menggunakan pembasmi kuman secara kerap dan mendaftar melalui aplikasi mudah alih “SElangkah: Langkah Masuk Dengan Selamat” ketika memasuki premis-premis di Negeri Selangor.

Untuk informasi lanjut, layari laman sesawang rasmi Tourism Selangor di Selangor.Travel.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI