Tiga maut manakala 16 lagi cedera dalam satu kebakaran di sebuah pusat beli-belah di bangunan Central World Complex di Bangkok, Thailand semalam. 

Pusat membeli-belah ini terletak betul-betul di pusat bandar Bangkok dan kawasan kunjungan ramai. Kebakaran itu berlaku di lokasi tarikan pelancong, hanya beberapa hari sebelum cuti perayaan Songkran dari 13 April hingga 15 April.

Pusat Membeli-Belah Terkenal Dalam Kalangan Pelancong Di Bangkok Terbakar. Tiga Maut Pusat Membeli-Belah Terkenal Dalam Kalangan Pelancong Di Bangkok Terbakar. Tiga Maut

Kebakaran dikatakan bermula dari bilik simpanan dokumen di tingkat lapan. Laporan video media tempatan menunjukkan seorang mangsa terjun dari bangunan berkenaan. Bomba yang bergegas ke tempat kejadian memberitahu api berjaya dipadamkan sepenuhnya dalam masa satu jam. Namun punca kebakaran masih dalam siasatan.

IKLAN

Pusat Membeli-Belah Terkenal Dalam Kalangan Pelancong Di Bangkok Terbakar. Tiga Maut Pusat Membeli-Belah Terkenal Dalam Kalangan Pelancong Di Bangkok Terbakar. Tiga Maut Pusat Membeli-Belah Terkenal Dalam Kalangan Pelancong Di Bangkok Terbakar. Tiga Maut

Pusat Membeli-Belah Terkenal Dalam Kalangan Pelancong Di Bangkok Terbakar. Tiga Maut

IKLAN

Pusat Membeli-Belah Terkenal Dalam Kalangan Pelancong Di Bangkok Terbakar. Tiga Maut

Bangunan Central World Complex  mempunyai pusat beli-belah, pejabat dan hotel, telah ditutup buat sementara waktu. Sebelum ini, Gabenor Bangkok Assawin Kwanmuang memberitahu tiga orang maut, seorang di tempat kejadian sementara dua lagi di hospital.

IKLAN

Central World merupakan antara beberapa bangunan di Bangkok yang dibakar penunjuk perasaan semasa demonstrasi anti-kerajaan pada 2010.

Sumber: Astro Awani

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI