Asyik berbuka di hotel je, apa kata ubah angin berbuka pula di Ladang Lembu Farm Fresh yang terletak di Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang. Menarik kan?

Selain juadah makanan yang banyak dan sedap, kat sini juga banyak tempat untuk korang boleh OOTD. Sangat sesuai untuk datang dengan keluarga ataupun rakan-rakan.

Melalui perkongsian daripada seorang blogger, Lan Careno, ladang lembu tersebut mempunyai sebuah restoran dan tahun ini merupakan pertama kali mereka memperkenalkan pakej berbuka puasa dengan konsep yang santai dan menenangkan.

Ikuti perkongsian Lan Careno yang sempat berbuka puasa di sini beberapa hari yang lalu:

Konsep Berbuka Santai & Tenang

Korang kenal kan jenama susu Farm Fresh… Aku baru tahu Farm Fresh ada ladang lembu dalam UPM. Dia punya view kat ladang lembu tu cantik giler…

IKLAN

Semalam aku pergi berbuka puasa kat restoran The Acre by Farm Fresh yang terletak dalam ladang lembu ni. 1st time sampai sini, terpesona kejap dengan view yang ada. Kalau korang student UPM, mesti dah tau kan bila tengok view macam ni.

Kalau korang nak tahu, kat ladang lembu ni ada restoran dan tahun ni untuk pertama kalinya diorang perkenalkan pakej berbuka puasa dengan konsep yang sangat menarik. Santai dan menenangkan. Sumpah best dapat buka puasa kat sini dengan keluarga atau kawan-kawan.

Nice giler kan… Open concept.. Sambil makan sambil menikmati panorama hijau.

Aku syorkan korang kalau nak berbuka puasa kat sini, please datang awal untuk bergambar dan meronda dalam kawasan ladang ni. Banyak port OOTD cantik-cantik kat sini.

IKLAN

Pelbagai Pilihan Juadah Berbuka

Dari segi menu pulak, diorang mengetengahkan aneka sajian tempatan. Walaupun tak banyak pilihan macam kat hotel tapi memadai. Memang tak termakan jugak pun. Korang wajib cuba sup ekor dengan kambing bakar. Sumpah sedap! Satay pun ada, diorang bakar kat situ.

IKLAN

Peminat desert macam aku mungkin kecewa sikit sebab tak banyak pilihan yg ada. Kalau kat hotel, section ni mmg rambang mata tp kat sini tak sangat. Tapi kalau korang peminat kuih muih tradisional, haaa kuih muih sini sedap. Cendol pun ada tapi biasa-biasa jer. Soft ice cream ada tapi aku tak try pun.

Pakej iftar kat sini berharga RM98+/pax untuk dewasa. Kanak-kanak berusia 6 – 12 tahun diskaun 50%. Untuk 5 tahun dan ke bawah, FREE. Kalau warga emas pulak, diskaun 25%.

Kredit: lancareno