Sejak sempadan negara dibuka, Singapura antara yang terawal menerima ketibaan rakyat dari Malaysia. Memang banyak tempat menarik untuk dilawati, justeru kerajaan Singapura menerusi Singapore Tourism Board (STB) menyediakan pelbagai tawaran menarik untuk menerima pelancong dari Malaysia dan negara-negara lain.

Dalam satu majlis sambutan Hari Raya yang dianjurkan oleh STB baru-baru ini, turut melancarkan SingapoReimagine, kempen yang mensasarkan kepada pemulihan pelancongan dengan memperkenalkan pengalaman yang baru dan luar biasa, termasuklah tarikan terbaharu dan restoran yang unik, pusat kesihatan dan pengalaman lestari. Kempen ini dibangunkan dengan mengambil kira terhadap perubahan keperluan dan aspirasi pengguna secara global.

Singapura Dah Ready Nak Terima Pelancong Dari Malaysia, Banyak Tawaran Menarik Menunggu Di SingapoReimagine!
Photo by Andy Kho

“Sejak pembukaan semula sempadan, kami mendapat maklum balas yang positif daripada para pelancong Malaysia. Malaysia merupakan pasaran yang penting untuk Singapura. Kini, aktiviti melancong juga semakin mudah tanpa kuarantin atau ujian bagi para pelancong yang telah menerima vaksin penuh, kami mengalu – alukan kepada semua untuk menikmati pengalaman dan membayangkan tawaran yang merupakan sebahagian daripada kempen SingapoReimagine”, kata Mr Lee Jian Xuan, Area Director, Malaysia dan Brunei, STB.

Singapura Dah Ready Nak Terima Pelancong Dari Malaysia, Banyak Tawaran Menarik Menunggu Di SingapoReimagine!

Kempen menarik bersama rakan kongsi untuk menarik minat pelawat ke Singapura

SingapoReimagine mempamerkan sisi yang berbeza dari apa yang ditawarkan oleh bandar ini, dari tarikan baharu dan tempat makan yang menarik, hingga pelbagai pengalaman kesihatan dan lestari. Pelancong juga boleh menantikan pengalaman baharu, tidak dijangka dan inovatif, disamping langkah-langkah kebersihan dan kesihatan yang dipertingkatkan.

IKLAN

Untuk mendorong inisiatif ini, STB Malaysia bekerjasama dengan rakan kongsi seperti Mandai Wildlife Group dengan menawarkan diskaun ekslusif sebanyak 33% kepada pelancong Malaysia ke atas pembelian tiket untuk ketiga-tiga taman mereka – Singapore Zoo, Night Safari dan Jurong Bird Park dengan kod promosi – MY33OFF . Promosi ini sah dari 1 hingga 30 Jun 2022, ketahui lebih lanjut

Singapura Dah Ready Nak Terima Pelancong Dari Malaysia, Banyak Tawaran Menarik Menunggu Di SingapoReimagine!
Type=N, Mode=A, DE=D-Cinelike

Selain itu, Singapore Airlines mengadakan promosi Travel Fair, dengan diskaun tambang semua dalam penerbangan mereka dari 28 Mei hingga 6 Jun 2022 dari Kuala Lumpur dan Pulau Pinang ke Singapura. Tambang penuh untuk kelas Ekonomi bermula dari RM450 hingga RM2,500 untuk kelas Perniagaan.

Terdapat juga rancangan bersama airasia untuk melancarkan kempen seluruh Asia Tenggara untuk menarik minat pelancong datang ke Singapura. STB juga telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) bersama airasia pada Februari 2022 untuk mempromosikan lawatan ke Singapura dan menggalakkan pelancong untuk mengalami pengalaman dan tawaran di Singapura melalui airasia Super App.

Singapura Dah Ready Nak Terima Pelancong Dari Malaysia, Banyak Tawaran Menarik Menunggu Di SingapoReimagine!
Type=N, Mode=A, DE=D-Cinelike

STB juga telah berkolaborasi bersama syarikat e-dagang ShopBack dalam inisiatif ‘Singapore is Calling’ bermula dari 25 April sehingga 8 Mei 2022, yang melibatkan peniaga pelancongan utama Agoda dan Booking.com. Pengguna ShopBack boleh menikmati pulangan tunai sebanyak 15% apabila membuat tempahan ke Singapura melalui laman sesawang tersebut.

IKLAN

STB akan menampilkan sisi terbaru yang berlainan Singapura untuk pelancong

Awal tahun ini, STB Malaysia melancarkan beberapa aktiviti pemasaran yang mensasarkan kepada destinasi pilihan dikalangan pelancong Malaysia. Contoh yang pertama merupakan siri kandungan “Hello from Singapore” doku-siri 10 episod yang menawarkan pandangan para penggiat industri di Singapura dalam memikirkan cara terbaharu untuk membuka peluang perniagaan pelancongan mereka. Pelbagai insan yang terkenal muncul di dalam program tersebut termasuklah Trase One,perintis adegan seni jalanan tempatan,, ; Pirakash T, Ketua APAC Muzium Ais Krim yang bertemakan alam Ajaib, Oniatta Effendi pengasas Baju by Oniatta, jenama baju yang menampilkan kembali fesyen Batik moden dan lain – lain.

Singapura Dah Ready Nak Terima Pelancong Dari Malaysia, Banyak Tawaran Menarik Menunggu Di SingapoReimagine!

Video bersiri 4 bahagian “Chic In The City” telah dilancarkan untuk memberikan pelancong maklumat terkini tentang pelbagai tawaran runcit di Singapura. Webisodes ini dibawakan oleh personaliti TV Malaysia dan influencer, Amanda Chaang menerokai perkara yang unik dan istimewa di Singapura melalui program “Made With Passion” yang menampilkan jenama utama tentang cerita Singapura bermula daripada Fesyen & Aksesori, Reka Bentuk, Rumah & Dekorasi, Kecantikan & Kesihatan dan juga Makanan & Minuman.

IKLAN

Sehingga kini, musim terbaharu ‘Hello from Singapore’ telah mencatatkan penonton atas talian sebanyak 1,008,158. Rancangan siri yang masih bersiaran “Chic In The City” pula mencatatkan jumlah penonton sebanyak 712,370.

Singapura Dah Ready Nak Terima Pelancong Dari Malaysia, Banyak Tawaran Menarik Menunggu Di SingapoReimagine!

Dalam beberapa bulan akan datang, STB Malaysia akan bekerjasama dengan rakan media,penglibatan daripada content creator dan influencer, untuk mengimbas kembali pengalaman melancong di Singapura dan juga memperkenalkan kepada pelancong tentang tarikan yang kurang dikenali oleh para pengguna. Dengan pengurangan sekatan dan limit kapasiti, fokus kali ini akan lebih kepada promosi percutian pelayaran yang sangat terkenal dikalangan pelawat Malaysia, begitu juga dengan penglibatan dalam acara dan perayaan di Singapura seperti perasmian 10-day Wellness Festival yang akan berlangsung pada bulan Jun 3 – 12, Singapore Food Festival pada bulan Ogos dan Singapore F1 Grand Prix padabulan Oktober.

 

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI