Bandar Mersing lokasi popular dikalangan pelancong dan penduduk tempatan untuk ke pulau-pulau terkenal berhampiran. Namun, disebabkan hujan yang turun tanpa henti sejak semalam, daerah ini dinaiki air. Stay safe orang Mersing!
Stay Save Orang Mersing! Bandar Mersing Terputus Hubungan Akibat Banjir

Stay Save Orang Mersing! Bandar Mersing Terputus Hubungan Akibat Banjir

Menurut laporan Bernama , bandar Mersing telah terputus hubungan dengan daerah lain berikutan bencana banjir teruk yang melanda. Kawasan riadah Taman Laut Sultan Iskandar dan pusat perniagaan Mersing Harbour Centre di Mersing lengang tanpa pengunjung, malah kebanyakan premis perniagaan juga ditutup.

IKLAN

Keadaan ini sekali gus meresahkan beberapa orang peniaga jika banjir berterusan kerana ramai daripadanya bergantung sepenuhnya kepada kehadiran pelancong untuk melariskan jualan. Di beberapa jalan pula, tidak banyak kereta mahupun motosikal kelihatan lalu-lalang seperti kebiasaan. Apa-apa pun awasi keselamatan diri dan keluarga selain dengar arahan pihak berkuasa untuk berpindah ke kawasan yang lebih selamat.
Stay Save Orang Mersing! Bandar Mersing Terputus Hubungan Akibat Banjir

Banjir sejak semalam menjejaskan seramai 1,282 mangsa daripada 363 keluarga di Mersing setakat ini. Untuk pengguna jalan raya, tangguhkan sementara atau rancang kembali perjalanan anda jika perlu ke Mersing. Bencana ini turut mengakibatkan beberapa jalan yang menghubungkan daerah berkenaan dengan kawasan seperti Kota Tinggi, Johor Bahru dan Rompin ditutup untuk semua jenis kenderaan kerana dinaiki air. Banjir juga dilaporkan berlaku di lapan daerah lain iaitu Kota Tinggi, Johor Bahru, Kulai, Pontian, Kluang, Batu Pahat, Muar dan Segamat.

IKLAN
IKLAN
Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI