Tahap kebersihan sebuah bilik penginapan di hotel sering menjadi isu hangat diperkatakan pelancong. Tidak kira samada hotel tersebut bertaraf satu bintang hingga ke penginapan mewah, pasti ada sahaja rungutan ramai mengenai kebersihan kemudahan yang disediakan dalam bilik. Terutamanya tahap kebersiahan cadar katil, tuala mandi, cawan dan cerek elektrik.

Cerek elektrik adalah kemudahan dalam setiap bilik penginapan yang menjadi ‘mimpi ngeri’ bagi pelanggan hotel. Ada pelbagai kisah yang berlaku disebalik penggunaan cerek elektrik tersebut oleh tetamu bilik penginapan terdahulu yang kita sendiri tidak tahu tahap kebersihannya. Anda boleh sahaja buat carian di laman sesawang, pasti banyak pengalaman dan cerita mengenai cerek elektrik hotel.

Terbaru, tidak dapat dipastikan bila kejadian ini berlaku dan dimana, sekeping gambar meloyakan yang menunjukkan seorang wanita merebus seluar dalamnya yang terkena darah haid di dalam cerek milik sebuah hotel mencetuskan kemarahan warganet dunia.

Ada yang mengatakan gambar yang tular awal bulan ini adalah gambar lama yang dimuatnaik kembali. Gambar itu memaparkan sebuah cerek menggelegak bersama sepasang seluar dalam wanita di dalamnya. Air cerek itu pula bertukar warna menjadi keruh.

“Tak Nak Guna Cerek Hotel Lepas Ni!” Gambar Tular Rebus ‘Seluar Kecil’ Dalam Cerek Elektrik Meloyakan

Gambar itu hadir bersama kapsyen menerangkan mengapa perbuatan itu dilakukan. Pelakunya yang menyiarkan gambar itu di laman sosial berkata, dia menggunakan cara unik dan bersih tersebut untuk membersihkan seluar dalam dengan cepat ketika bercuti dan menginap di sebuah hotel.

IKLAN

Kejadian itu dipercayai berlaku di Australia atau New Zealand berdasarkan soket elektrik unik yang digunakan.

“Tak Nak Guna Cerek Hotel Lepas Ni!” Gambar Tular Rebus ‘Seluar Kecil’ Dalam Cerek Elektrik Meloyakan “Tak Nak Guna Cerek Hotel Lepas Ni!” Gambar Tular Rebus ‘Seluar Kecil’ Dalam Cerek Elektrik Meloyakan

Boleh dikatakan cara ini memang cukup popular dilakukan oleh pelancong di seluruh dunia untuk membersihkan pakaian dalam mereka dengan bersih tanpa mengeluarkan bajet.

IKLAN

Bagaimanapun, ramai netizen berang dan jijik melihat foto tersebut di laman Twitter. Satu komen lain menyatakan: ‘Saya tidak akan membancuh air menggunakan cerek hotel lagi selepas ini!’

“Tak Nak Guna Cerek Hotel Lepas Ni!” Gambar Tular Rebus ‘Seluar Kecil’ Dalam Cerek Elektrik Meloyakan

IKLAN

“Tak Nak Guna Cerek Hotel Lepas Ni!” Gambar Tular Rebus ‘Seluar Kecil’ Dalam Cerek Elektrik Meloyakan

Jadi anda rasa macam mana? Selamat ke kalau kita nak guna cerek elektrik dalam kamar penginapan? Cadangan admin, boleh sahaja jika ingin guna tetapi sebelum itu pastikan ia berada dalam keadaan bersih. Cuci dahulu dalaman cerek elektrik dan panaskan dahulu sedikit air untuk membuang kuman. Kemudia baru anda panaskan sekali lagi air yang baru. Namun jika masih ragu-ragu, abaikan sahaja daripada menggunakannya.

Sumber: Dailymail

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI