Biasanya kita tahu anjung tinjau ada dalam bangunan di KLIA je kan? Kawasan di mana kita boleh tengok kapal terbang yang tengah perking di kawasan apron sambil ground crew loading barang dan sebagainya.

Tapi itu anjung tinjau indoor. Lepas ni akan jadi best lagi bila Malaysia Airport Holdings Berhad (MAHB) akan buat satu lagi anjung tinjau di kawasan outdoor!

Anjung tinjau yang dinamakan Anjung Spotter tu dimulakan pembinaan bulan ni dan dijangka siap bulan depan. Lokasinya akan terletak di luar perimeter lapangan terbang dan bersebelahan dengan Runway 31L KLIA.

Jadi di sini anda berpeluang untuk menikmati pemandangan saat pesawat berlepas atau mendarat. Kepada anda yang suka tangkap gambar kapal terbang tu, boleh datang ke sini bersama kamera dan lens panjang anda!

Untuk yang nak datang saja-saja bawa anak-anak pun boleh sebab Ketua Pegawai Eksekutif MAHB Raja Azmi Raja Nazuddin kata Anjung Spotter ni akan jadi lokasi insta-worthy untuk anda merakam saat manis di sini.