Yeahh.. Buat kipas-susah-mati durian di luar sana, bergembiralah anda di selepas ini sebab satu inisiatif berupa ‘Durian Tourism’ bakal diperkenalkan dalam industri pelancongan tanah air.

Inisiatif daripada Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA) dan akan menjalinkan kerjasama dengan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya ini pasti mampu menggalakkan lagi sektor agropelancongan lagi-lagi menjelang Tahun Melawat Malaysia 2020.

Yeay! Ada ‘Durian Tourism’ Pula Lepas Ni. Bersuka Rialah Peminat Tegar Durian Semua!

IKLAN

Malah bukan sahaja menggalakkan pelancong domestik tapi pelancong luar negara juga akan berpusu-pusu untuk datang ke negara ini sebab peminat ‘Raja Segala Buah’ ni ada di merata-rata tempat. Jangkaan pelancong luar negara yang akan datang nanti adalah daripada China, Hong Kong, Australia, Singapura dan Amerika Syarikat. Jangan ingat mat salleh tak ada yang suka makan durian tau.

IKLAN

Menurut Timbalan Menteri MOA, Sim Tze Tzin, inisiatif ini juga akan meningkatkan sumber kekayaan yang baru demi semua rakyat Malaysia seperti pemandu Grab atau teksi, pengusaha rumah inap dan sebagainya. Jadi ‘Durian Tourism’ ini lebih menguntungkan rakyat Malaysia.

IKLAN

Betul apa yang diucapkan oleh beliau. Inisiatif ni akan menggerakkan macro dan micro ekonomi untuk negara dan penduduk setempat. Tak sabar rasanya nak makan durian puas-puas! Yeay!

Yeay! Ada ‘Durian Tourism’ Pula Lepas Ni. Bersuka Rialah Peminat Tegar Durian Semua!

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI