Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang dikeluarkan kerajaan sejak 14 Oktober 2020 lalu sehingga hari ini di Kuala Lumpur tidak hanya memberi kesan kepada orang persendirian sahaja, tetapi juga organisasi bukan kerajaan (NGO).

Antara organisasi yang turut menerima tempias ialah Zoo Negara, kerana sebahagian daripada pendapatan mereka datang daripada hasil jualan tiket. Zoo Negara memerlukan lebih banyak sumbangan bahan mentah dalam bentuk daging, sayur-sayuran dan buah-buahan bagi menampung keperluan bekalan makanan di taman haiwan itu. Makanan utama iaitu daging, sayur dan buah amat diperlukan dengan jumlah yang banyak untuk bekalan makanan haiwan jenis herbivor dan karnivor di zoo ini. Zoo Negara sangat mengalu-alukan sumbangan pihak luar pada ketika ini.

Entah makan entah tidak la haiwan-haiwan ini sekarang di zoo. Mungkin juga makanan mereka perlu dicatu ketika ini. Untuk menjamin kelangsungan hidup haiwan di situ, Zoo Negara masih meneruskan kempen haiwan angkat atau adoption sebagai salah satu usaha untuk memastikan bekalan makanan, perubatan dan pengurusan haiwan-haiwan akan berterusan. Kempen ini mula dilakukan ketika PKP pada bulan Mac 2020 dan diteruskan sehingga hari ini.

IKLAN

Antara haiwan yang boleh dipilih untuk dijadikan haiwan angkat ialah Kayla (harimau Malaya), Sibol (gajah) , Flash (cheetah) dan banyak lagi.

Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera

IKLAN

Menerusi kempen ini, orang ramai boleh memilih sama ada mahu memberi sumbangan secara one off atau secara bulanan, mengikut pakej yang tersedia. Mereka yang memberi sumbangan akan dihadiahkan e-sijil yang akan turut dicatitkan dengan nama haiwan yang dipilih, malah nama mereka juga akan dipamerkan di laman web Zoo Negara.

IKLAN

Zoo Negara ‘Offer’ Rakyat Malaysia Jadikan Singa, Harimau, Penguin Sebagai Haiwan Angkat Dengan Segera

Untuk maklumat lanjut, anda boleh menghubungi Zoo Negara di talian 03-4108 3422 atau menerusi emel di pr@zoonegaramalaysia.my.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI