Rasa-sapa siapa berani menginap di sini? Kalau ada orang Malaysia, kita memang salute habis sebab harganya boleh beli sebiji kondominium di sini.
Libur senaraikan 10 hotel termahal di dunia. Harga tertera adalah bagi harga satu malam ya.
5 Hotel Termahal Di Dunia, Harga Tidur Semalam Cecah USD150,000

1) Lover's Deep – Luxury Submarine Hotel (USD150,000)

Dengan kadar USD 150.000 semalam, Lover's Deep – Luxury Submarine Hotel diangkat sebagai hotel termahal di dunia. Hotel berbentuk kapal selam ini terletak di St Lucia.

Di sini, anda akan mendapatkan pengalaman menginap yang sangat berbeza dari beberapa hotel lain dalam senarai. Ini kerana kita akan dibawa ke dasar laut dengan kapal selam. Saat di dasar laut, layanan lima bintang akan diperoleh. Akan ada kapten hinggalah kepada pelayan yang akan melayan kita bagai raja. Biasanya kita akan dibawa dari kapal biasa sebelum dibawa menaiki kapal selam. Perkhidmatan tambahan termasuk helikopter termasuk ketika ingin berenang, semua layanan tip top. Semuanya serba mewah dan tentu ia pengalaman peribadi termahal kalau menginap di sini.

5 Hotel Termahal Di Dunia, Harga Tidur Semalam Cecah USD150,000

2) Empathy Suite di The Palms, Las Vegas (USD100,000)

Empathy Suite di The Palms, Las Vegas, adalah hotel termahal kedua di dunia. The Empathy Suite direka oleh arkitek terkemuka, Damian Hurst.

Dengan bayaran USD 100.000, korang akan mendapatkan dua bilik tidur utama, meja urut, jakuzi yang mengadap terus pandangan mengadap Las Vegas, ruang santai dan lawatan peribadi termasuklah pelbagai koleksi seni. Suite hotel ini benar-benar khusus untuk pencinta seni.

IKLAN

5 Hotel Termahal Di Dunia, Harga Tidur Semalam Cecah USD150,000

3) Geneva, Swiss (USD80,000)

Jika korang berada di Geneva, Swiss dan memiliki USD 80.000 untuk dihabiskan semalam, maka hotel ini sesuai untuk korang.

IKLAN

Royal Penthouse di Hotel President Wilson terletak di tingkat 8 hotel ini. Dengan menawarkan pemandangan Danau Geneva serta Mont Blanc yang indah di pent suite ia terdapat 12 bilik tidur, 12 bilik mandi dan bathtub jacuzzi yang kesemuanya menghadap ke danau.

Selain perabot dan pemandangan indah, korang akan dijaga rapi 24 jam oleh tukang masak peribadi dan pelayan yang akan memenuhi apa saja permintaan korang.
Inilah tempat yang agak aman damai dan lebih istimewa kacanya anti peluru serta safety box yang dijamin. Lebih menarik ada piano Steinway dan banyak lagi keistimewan lain kalau menginap di sini.

5 Hotel Termahal Di Dunia, Harga Tidur Semalam Cecah USD150,000

IKLAN
4) Grand Markhouse, Hotel Mark (USD75,000)

Grand Markhouse, Hotel Mark merupakan suite penthouse hotel terbesar di Amerika Syarikat dengan keluasan 10.000 kaki persegi.
Penthouse ini sangat luas dilengkap dengan 5 bilik tidur, 6 bilik mandi, dua bar serta ruang tamu yang besar. Ruang tamunya juga boleh diubah menjadi ballroom. Pemandangan luar juga cukup indah iaitu mengadap Central Park di mana ia berkeluasan 250 kaki persegi.

5 Hotel Termahal Di Dunia, Harga Tidur Semalam Cecah USD150,000

5) Ty Warner Penthouse di Four Seasons Hotel, New York (USD60,000)

Hotel mewah lain ialah Ty Warner Penthouse di Four Seasons Hotel, New York. Suite hotel mewah ini dinamakan sempena pemilik bangunan, Ty Warner.

Terletak di tingkat atas bangunan iaitu di level 52, suite seluas 400 meter persegi ini menelan belanja sebanyak USD50juta untuk dibina. Suite ini sangat indah pemandangannya kerana ia 360 darjah dengan dikelilingi cermin kaca yang memberikan pemandangan kota, pusat bandaraya dan pusat kotaraya New York.

Untuk ke suite ini, layanannya memang superb. Ada spa, bilik mandi diperbuat dari kristal, pemandangan tanpa batas, lif peribadi serta pengurus peribadi yang boleh dipanggil bila-bila masa. Sumber : Jendela Dunia

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI