5 negara ini antara paling pelik yang ada di dunia. Kalau anda berkesempatan, negara mana yang anda rasa nak pergi bercuti?

  1. Korea Utara

Negara yang seram dan menyendiri. Rakyatnya juga kelihatan agak tertekan dan depresi. Kat Korea Utara memang ada banyak bangunan pencakar langit yang tinggi dan hebat tapi dalam bangunan tersebut tiada berpenghuni. Kalau datang ke sini memang tak tahu mana yang betul dan mana yang palsu

5 Negara Paling Pelik Di Dunia. Yang Mana Korang Rasa Nak Pergi?
Credit Photo: New York Times
  1. Djibouti

Negara kecil ini mempunyai banyak pengkalan tentera asing dan ia merupakan salah satu negara paling mahal di Benua Afrika. Rakyatnya juga tak berapa mesara dengan orang luar.

IKLAN
5 Negara Paling Pelik Di Dunia. Yang Mana Korang Rasa Nak Pergi?
foto blackpast.org
  1. Equatorial Guinea

Negara yang menggunakan bahasa Sepanyol sebagai bahasa kebanggsaan merupakan negara kedua yang mempunyai rizab minyak paling banyak di Afrika. Namun kebanyakkan rakyat mereka hidup dalam kemiskinan. Malah ia juga merupakan negara paling mahal di benua Afrika.

IKLAN
  1. Tuvalu

Merupakan negara kedua paling kurang menerima pengunjung di dunia. Lapangan terbang yang ada di pulau ini meliputi hampir kesemua kawasan yang ada. Paling menarik ia akan bertukar menjadi padang permainan bagi penduduk tempatan pada waktu malam. Negara ini mendapat pendapatn daripada menyewakan lesen domain tv. Terletak di tengah-tengah lautan, negara ini juga khabarnya sedang tenggelam.

IKLAN
5 Negara Paling Pelik Di Dunia. Yang Mana Korang Rasa Nak Pergi?
(Photo by Mario Tama/Getty Images)
  1. Bhutan

Bhuta dikenali sebagai negara paling gembira di dunia. Penduduk Bhutan suka makan nasi merah dan juga cheesy peppers. Paling unik mereka sangat obses dengan kemaluan lelaki. Kalau datang ke sini, anda perlu membayar cukai USD250 setiap hari.

5 Negara Paling Pelik Di Dunia. Yang Mana Korang Rasa Nak Pergi?
Credit Photo: escap

Sumber: Drew Binsky

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI