Cameron Highlands, Pahang merupakan pilihan warga tempatan yang suka akan kedamaian dan suhu yang sejuk. Pengunjung tidak perlu risau tentang penginapan di sini. Terdapat banyak resort dan hotel daripada status mewah hingga bajet yang boleh dipilih mengikut kemampuan.

Kalau di Switzerland ada penginapan iglu diberi nama 'Whitepod', di Cameron Highland pun ada tau. Ini perkongsian Mira Maira cadangan tempat penginapan terbaru yang unik serta istimewa di tanah tinggi Cameron Highland.

Hidden Gems Cameron Highland (A’moss Farmstay)

IKLAN

Ramai DM dekat mana? Nahhh sharing info, dome ni dkt cameron highlands sahaja. Tempat ni last minit aku booking. Booking 2 minggu sebelum pegi. Bagi sesiapa yang nak merasa cuaca sejuk sampai ke tulang di dalam kebun sayur milik sepasang suami isteri India boleh lah cubaa menginap disini. Lain daripada yang lain.






Hanya ada 3 sahaja dome dkt sini, 2 katil queen dan 1 dome katil utk 4 orang. Setiap dorm ada toilet peribadi bersebelahan DOME sahaja. Bagi yang tak tahan sejuk sila bawak stokin dan baju winter. Suhu boleh mencecah 14C tanpa pemanas yaaa dalam bilik. Suasana dia hanya Tuhan yg tahu. Nyamann….


Dah-dah.. korang boleh dah tu hint psangan yang nak sambut anniversary!

Tip :
1. Hanya bersebelahan sahaja dgn BOH Sg Palas. kalau korang plan nak pegi BOH tu pegilah last sekali.

2. Makan siap-siap sebelum nak masuk sini or bawak barang-barang untuk steamboat siap-siap. Depan bilik tu korang boleh berkelah ramai-ramai. (Aku datang musim kena serang dengan serangga) so tak boleh nak lama-lama kat luar hahaha. Kitchen juga ada disediakan.

3. Bagi yang sukakan suasana tenang boleh lah cubaa stay sini.


4. Jalan nk masuk DOME ni sangatlahhhhh kecikk & sempit. Drive hati-hati & slowwwlyyyy!

Klook.com