Tak ramai tahu di Kuching, Sarawak juga mempunyai tarikan mural untuk tatapan pelancong, sama hebat macam apa yang terdapat di George Town, Pulau Pinang.

Ada pelbagai jenis mural yang ada di Kuching seperti ikon negeri Sarawak iaitu Burung Enggang, Orang Utan, peniaga pasar malam dan si penghibur jalanan.

TRIVIA
Pengguna aplikasi akan mengimbas QR-code yang ada di mural berkenaan dan informasi mengenai mural dan sejarah di kawasan tersebut akan dipaparkan

Selain daripada seni mural yang menghidupkan lagi panorama menarik di Kuching, Sarawak tampil dengan inisiatif yang lebih unik apabila bakal melancarkan satu aplikasi bagi menceritakan sejarah seni mural yang dipamerkan.

IKLAN

Setiap mural menarik yang dikenalpasti di Kuching akan diletakkan QR-code untuk diimbas oleh pelancong dan mereka boleh mendapatkan informasi berkenaan mural dan sejarah tempatan tempat mural itu dilukis.

Canggih Kuching sekarang. Sambil melancong sambil belajar sejarah tempatan yang ada. Jadi apa tunggu lagi? Dilancarkan saja aplikasi ini di Google Play dan Apps Store terus download dan jom selfie dekat semua mural yang ada di Kuching, Sarawak!

IKLAN
TRIVIA
Penggunaan teknologi itu akan membantu meningkatkan nilai hartanah di kawasan Warisan Lama termasuk di Lebuh India di sini

 

IKLAN
View this post on Instagram

Lots of cool street art around #kuchingsarawak

A post shared by Amanda Kimberley (@amandakimberleyart) on

Bukan Setakat Pulau Pinang, Sarawak Juga Ada Lukisan Mural Untuk Gambar Instagram Yang Cantik! Bukan Setakat Pulau Pinang, Sarawak Juga Ada Lukisan Mural Untuk Gambar Instagram Yang Cantik! Bukan Setakat Pulau Pinang, Sarawak Juga Ada Lukisan Mural Untuk Gambar Instagram Yang Cantik! Bukan Setakat Pulau Pinang, Sarawak Juga Ada Lukisan Mural Untuk Gambar Instagram Yang Cantik!

Sumber: The Borneo Post

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI