Kluang adalah satu daripada daerah yang terletak di negeri Johor Darul Takzim dan berada lebih kurang 105km daripada Johor Bahru.

Ramai yang tercari-cari apa yang menarik di Kluang ini untuk di lawati dan, entri ini akan memberikan beberapa cadangan kepada anda dimanakan tempat-tempat yang boleh anda lawati sekiranya ke sini satu masa nanti.

Taman Rekreasi Gunung Lambak

Destinasi-Destinasi Menarik Untuk Anda Sekiranya Berkunjung Ke Kluang, Johor!

Kalau anda jenis yang sukakan aktiviti lasak dalam trip percutian seperti mendaki gunung, mandi air terjun dan sebagainya, lokasi ini adalah salah satu cadangan yang sesuai untuk anda. Gunung Lambak yang berketinggian lebih kurang 1400m dari aras laut ini sesuai untuk aktiviti jungle trekking atau camping. Tapi jangan risau sekiranya anda bukan jenis yang suka beraktiviti lasak. Ada pelbagai lagi cadangan aktiviti santai yang boleh anda lakukan seperti bbq ada sekadar bercuti di pinggir hutan untuk menghirup udara nyaman dan menyegarkan. Di sini juga ada mini waterpark yang amat sesuai sekiranya anda berkunjung bersama keluarga dan budak-budak. Walaupun mini, ianya pasti cukup memberikan kepuasan kepada kanak-kanak untuk berhibur lebih-lebih lagi semasa musim cuti persekolahan.

IKLAN

Laman Kreatif Kluang

Destinasi-Destinasi Menarik Untuk Anda Sekiranya Berkunjung Ke Kluang, Johor!

Anda pernah pergi ke tempat lukisan mural yang ada di George Town, Kuching atau Shah Alam? Sekiranya pernah, di Kluang juga mempunyai tarikan ‘Instagramable’ popular yang sama seperti di tempat-tempat lain itu. Lokasi di mana hasil kreatif lukisan mural ini dipaparkan kepada pengunjung adalah di antara Jalan Dato’ Kaptain Ahmad dan Jalan Dato’ Teow Siew Khor. Dek kerana lokasinya yang terletak di pusat bandar Kluang, lokasi ini sangat mudah untuk dikunjungi kalau anda bermalam di bandar Kluang.

IKLAN

UK Farm Agro Resort

Destinasi-Destinasi Menarik Untuk Anda Sekiranya Berkunjung Ke Kluang, Johor!

Nak merasa dan ingin tahu macam mana ladang diuruskan di New Zealand, anda boleh datang ke UK Farm Agro Resort yang terletak kira-kira 18km dari pekan Kluang. Ini kerana UK Farm ini adalah satu ladang penternakan dan pertanian yang setanding dengan ladang-ladang berstatus antarabangsa di seluruh dunia. Kawasannya yang luas juga membuatkan lokasi ini mempunyai banyak aktiviti yang ditawarkan kepada anda untuk dinikmati seperti zoo mini, melihat haiwan ternakan dan tanam-tanaman yang ada di sini. Selain itu juga, UK Farm ini juga menyediakan tempat untuk anda bermalam yang terdiri daripada chalet, asrama dan dewan. Sesuai sekiranya ada sekolah atau organisasi yang ingin mengadakan progra di sini.

IKLAN

Gulai Kawah & Asam Pedas Hj. Ishak

Destinasi-Destinasi Menarik Untuk Anda Sekiranya Berkunjung Ke Kluang, Johor!
Sumber visitjohor.com.my

Antara spot makan tengah hari yang terkenal di Kluang. Kedai ini terletak di barisan blok L Perumahan Flat Haji Manan, Kluang atau landmark yang paling mudah untuk anda jadikan panduan adalah Hotel Ailang dan terletak tidak jauh dari Stesen Keretapi Kluang.

Asam Pedas Padang Tembak

Destinasi-Destinasi Menarik Untuk Anda Sekiranya Berkunjung Ke Kluang, Johor!

Satu lagi spot asam pedas yang cukup terkenal di Kluang iaitu Asam Pedas Padang Tembak. Lokasinya terletak di Jalan Padang Tembak, Kluang dan ianya hanya terletak kira0kira 5km dari Kluang Parade.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI